Изписаха държавите-членки на ЕС на стълбището към ПМГ

Едно от стълбищата към Природо-математическата гимназия в Хасково от днес ще напомня на хасковлии за датата 25-ти април 2005 година, когато България и Румъния подписаха в Люксембург договорите си за присъединяване към Европейския съюз. Договорът е ратифициран от всички страни-членки на ЕС и влезе в сила на 1 януари 2007 година.

Инициативата е на Областния информационен център и е част от проявите, посветени на 10-тата годишнина от парафирането на документите. Визията е дело на учениците от ПМГ от класовете на  Гергана Атанасова и Христина Пецова

Всички стъпала са в синьо - цвета на ЕС. На най-високите стъпала са изрисувани 12-те звезди от знамето на ЕС, символизиращи идеалите за единство, солидарност и хармония между народите в Европа. По-надолу по стъпалата са имната на държавите-членки на общността, като първи са 6-те основоположнички: Белгия, Люксембург, Германия, Франция, Италия и Нидерландия. На последните стъпала са България и Румъния и последната присъединена държава - Хърватия.

По повод днешната годишнина ОИЦ връчи и наградите в конкурса за филм, посветен на членството на страната ни в ЕС. Първата награда в голямата възрастова група 19-29 години е присъдена на Стела Танева, която е от Хасково, но учи в Англия. При 15-19 годишните е отличен съставът от ГПЧЕ “Проф.д-р Ас.Златаров“, който взе и наградата на публиката от гласуването във Фейсбук страницата на Областния информационен център. Те ще получат екшън камери, а останалите участници книги за фотография, фото стативи и раници.

Наградените филми скоро  ще бъдат показани на видеостената до Общинската администрация в центъра на града.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    Ба
    баджаначко
    11 -15
    17:48, 25 апр 2017
    Боже боже града се тресе от уранофобия и липса на... Виж коментара
  • 2
    Ер
    еро
    4 -9
    21:32, 25 апр 2017
    Няма да си гледат математиките и геометриите, а се... Виж коментара
  • 3
    Br
    Bravo
    7 -2
    21:54, 25 апр 2017
    Вий пък все мрънкате бе! Като не се прави нищо- Защо не се прави? Като се прави нещо- т,ва пък какво е, не ни харесва! често хората , които мрънкат постоянно не им остава време от мрънкане да направят нещо с живота си!
  • 4
    Ке
    Кенанския Маймун
    2 -6
    02:23, 26 апр 2017
    Свети като Уранче таз "Математичка" ... Ама не мо... Виж коментара
  • 5
    🇧🇬
    🇧🇬
    8 -5
    07:38, 26 апр 2017
    Браво на децата и учителите.... България е избрала правилния път--Европа и ще го следва докрай...... Добро дело ,извършена от просветени граждани, а не стъргачи на томболи,системни алкохолици,недоволни от всичко, малоумни бабички, които си хвърлят парите през балкона, чугунени глави, пълни с чукове, сърпове и петолъчки и православни "славяни" от мужишки тип.
  • 6
    Да
    Дали
    7 -2
    08:54, 26 апр 2017
    Първо е тъпо да вкарва политика в училищата,защото ще заприличаме на Ким Чен Ун.Второ-остава да изпишем и имената на вождовете...И трето-най-много учениците да научат къде да избягат като завършат за да живеят нормално...Покажете едно училище в тия държави,където да има такова нещо.
    • Ив
      Иван
      1 -1
      14:40, 26 апр 2017
      Великобритания от колко време е извън ЕС,те я писали хаха...
      Нямам думи каква пропаганда се вкарва в училището,няма лошо,че са направили гимназията си по-колоритна,но този политически призив не е добър.Утре някой ще каж,че всичко е по инициатива на децата-ще го пуснат по медиите и нали знаете:една лъжа сто пъти казана става истина
  • 7
    Шу
    ШУРЕНАЙКО
    2 -1
    11:58, 26 апр 2017
    Те и учителите им са вече големи евроатлантици за това ги учат на простотии Особенно предпоследния коментар със знамето ами който го е писал като че ли е роден от меркел ругае славянството ало келеш с келеша ти какво правиш още тука и си смени името на хасан или на доган или на меркел и бягай при католиците
Последни новини