Огнян Герджиков: Ще се застъпя за решаването на проблемите на българското малцинство в Западните покрайнини (Снимки)

Изображение 1 от 4

    Министър-председателят Огнян Герджиков се срещна с членовете на Националния съвет на българското малцинство в Сърбия и разговаря с тях по темите, които вълнуват българите в Западните покрайнини. Срещата се състоя в рамките на посещението на премиера в Босилеград за откриването на Двадесет и четвъртото издание на Международния детски Великденски фестивал.

    Огнян Герджиков посочи, че екипът на служебното правителство подготвя препоръки към следващия редовен кабинет във връзка с различни проблеми и сфери. По думите му, сред тях ще има и препоръки по отношение на Западните покрайнини, които са свързани основно с образованието и стимулиране на икономиката на този край чрез инвестиции.

    „Всички държавни мъже сме длъжни да надграждаме. Аз ще ходатайствам пред бъдещия премиер да се опита в рамките на своя, вече дълъг мандат, ако не всичките, то поне част от проблемите да бъдат решавани“, допълни Герджиков.

    Премиерът посочи, че страната ни е готова да помогне на Сърбия в затварянето на преговорните глави за присъединяването към Европейския съюз. „България има държавен интерес Сърбия да стане час по-скоро член на ЕС, тъй като това ще даде допълнителен стимул в отношенията между двете страни и нещата ще изглеждат различно, след като бъдем в едно европейско семейство заедно“, каза Огнян Герджиков.

    В рамките на посещението Огнян Герджиков ще има работна среща с Ивица Дачич, първи вицепремиер и министър на външните работи на Република Сърбия. Двамата ще положат цветя на паметника на Васил Левски в центъра на града и ще открият изложбата Световен конкурс за детска рисунка в Културния дом, с което ще бъде даден официалният старт на Международния детски Великденски фестивал.

    Източник: asenovgrad.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини