Регионалният министър е подал сигнал в прокуратурата за високите цени за саниране

Служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Спас Попниколов обяви, че е подал сигнал в прокуратурата за високите цени за саниране. Пред Би Ти Ви той уточни, че първоначално по Програмата за енергийна ефективност са отделяни по 290 лв. на кв/м, а сега сумата е намаляла до 140 лв. за квадратен метър.

"Като цяло санирането е добра идея, но трябва да се направят промени в правилата и да се коригират цените. Има констатирани нарушения за прекомерно високи цени. Сключвани са и договори с неосигурени средства за тях", допълни Попниколов.

Той добави, че при влизането си в министерството е установил, че липсват пари за ремонтите на тунелите и мостовете по пътната мрежа. Това наложило преструктуриране на средствата на Агенция "Пътна инфраструктура", за да могат да се направят анализи и проверки на всички съоръжения и да се прецени по кои трябва да се работи спешно и с приоритет.

Попниколов каза още, че обвинява всички, които са работили по изграждането на магистрала "Струма" през последните 10 години за забавената реализация на проекта. Той уточни, че рискът да се загубят европейски пари заради спряната процедура по строежа на тунел "Железница" е далеч по-малък от този държавата да загуби всички средства за магистралата.

"1 километър незавършен път по аутобана и ще загубим всички пари, които са около 2 млрд. лв. Най-голям е проблемът при трасето край Кресненското дефиле, като вече 10 години там няма развитие. Това е защитена територия, като за нея ще трябва да се избере специално трасе, да се направи екологична оценка и чак след това ще може да започне процедура за строежа", добави Попниколов.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ре
    Реформатор- лаладжия
    10 -6
    11:06, 11 апр 2017
    А далби така мисли лилито Павлова и ганстерите за европейско разграбване на България Герб
  • 2
    Ма
    мастикаджия
    11 -4
    14:12, 11 апр 2017
    Делянчо,споко!Пак ще ти се размине ,момчето ми.
    Ти дръж полата на Тенчо Л. и нищо няма да ти стане.

Още новини

Последни новини