България загуби славата си на индустриална държава

В момента България не е индустриална държава., тя загуби тези си позиции, заяви по Bloomberg TV Bulgaria вицепрезидентът на КТ "Подкрепа" Йоанис Партениотис.

"Ние трябва да си изясним сами за себе си каква икономика искаме да направим", каза той и обясни, че трябва да поставим нещата на картата, да спазваме приоритети и да гоним интереси, защото се нуждаем от яснота не само пред българското общество, но и пред предприемачите.

Партениотис отбеляза няколко сектора, които са проблемни според него. Такъв е ВиК, който е и монопол.

"Имаме над 30 и няколко водни компании, които в момента действат. Повечето от тях, с изключение на Софийска вода, са публични компании. Едно от нещата, на които залагаме, а това е световна тенденция, е запазването и възстановяването на публичната собственост на този актив, т.е. ВиК системата да не бъде концесионирана", коментира вицепрезидентът.

По думите му има развита икономика там, където има добри дружества. Той наблегна на един друг основен проблем в сектора – социалното подпомагане на хора, които не могат да си позволят услугата. Според него държавата би трябвало да осигури средства и хората да получават водни помощи.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини