"Долу ръцете от Сирия". Протести в САЩ и Великобритания

Антивоенни протести срещу атаката на САЩ в Сирия се проведоха в Ню Йорк и други американски градове. В Лондон протестът се проведе на пред "Даунинг стрийт" 10.

В центъра на Ню Йорк, в Манхатън, демонстрантите се събраха пред Тръмп тауър, собственост на президента на САЩ Доналд Тръмп и на "Юнион скуеър", съобщава Daily News New York.

Митинг срещу атаката имаше и в британската столица Лондон, където протестът се проведе пред резиденцията на британския премиер на "Даунинг стрийт" 10. Протестиращите издигнаха плакати "Долу ръцете от Сирия", "Спрете бомбите", "Позор за Тръмп, позор за Мей".

Протестиращите в Ню Йорк носеха плакати "Долу ръцете от Сирия" и "Парите - за работни места, училища и здравеопазване. Не на войната в Сирия!". Те скандираха антивоенни лозунги. 

"Интервенциите на САЩ никога не са носили мир и демокрация в другите страни", казва пред Daily News New York един от протестиращите. Митингът на "Юнион скуеър" завърши със сблъсък с полицията.

В социалните мрежи акцията призовава "Вън от Сирия, вън от Ирак, вън от Палестина" и е с хаштаг #handsoffsyria .

Акциите са организирани от активисти на антивоенните групи ANSWER (Act Now to Stop War and End Racism) Coalition и International Action Center.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини