Разбиха канал за кокаин в Италия, дрогата била за Бургас

Италианските власти разбиха международен трафик на кокаин от Еквадор до южното пристанище Салерно. Крайната дестинация за трафик на дрогата обаче бил Бургас.

Начело на организацията стояла група от неаполитанци. Те поддържали контакти с испанци и колумбийци за снабдяването с дрога от Южна Америка, но също и с българи.

Според италианските медии, цитирани от "24 часа" съдия от съда в Неапол е издал заповеди за задържането на 8 италианци, петима от които са в затвора.

По време на разследването на 29 април 2015 г. властите иззели товар от 30 кг.кокаин в турското пристанище Амбарли. То трябвало да бъде доставено от италианската банда в Бургас, като българският град бил крайната дестинация на пратката.

За доставянето там отговарял 47-годишният Луиджи ди Бруно, който в момента е в затвора за убийство на друг член от организацията – Никола Анунциата. Убийството било резултат от конфликтите между двамата заради това кой да управлява трафика на товара до Бургас.

Базата на организацията се намирала в селищата под Везувий, до Неапол, тъй като повечето членове били родом от Кастеламаре ди Стабия, Сант Анастазия и Торе дел Греко. Кастеламаре ди Стабия се слави като едно от селищата в Италия с най-многобройна българска общност. 

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини