Младежите от доброволния отряд и пожарникари засадиха дръвчета в село Смилян

Изображение 1 от 4

    Служители от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Смолян, заедно с младежите от Младежкия доброволен отряд при РС ПБЗН – Смолян гостуваха на Държавното горско стопанство в село Смилян по случай Седмицата на гората. Лесничеите приеха с отворени обятия гостите си и им показаха обособения горския разсадник за производство на фиданки за залесяване. Домакините обясниха още, че дейността на разсадника включва произвеждането и отглеждането на фиданки за залесяване от различен вид дървета - иглолистни, като бял и черен бор, широколистни и храсти.
    Веднага след това всички се отправиха към планината участваха в засаждането на дръвчета от вида „смърч“. Това - да засадиш дръвче, е едно от задължителните нещата, които всеки човек трябва да направи през живота си, коментираха младежите от доброволния отряд.
    Планинската разходка продължи към защитена местност край село Сивино, където цъфти родопския крем - едно от редките и защитени растения в Родопите.
    След добре свършената екипна работа по залесяването на фиданки, разходката сред природата и чистия въздух, денят измина бързо и бе изпълнен с незабравими спомени за всички.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини