Здравната грижа за децата е приоритет на Лайънс клубовете от зона "Арда - Марица"

Превенция на здравето при децата е приоритетната тема през тази година за четирите лайънс клуба от зона "Арда – Марица" в Хасково, Свиленград, Смолян и Кърджали. Това съобщиха представителите от четирите клуба на Дистрикт 130 България.

Като най-активен член през изминалата година в зоната беше посочен Свиленградският клуб“ Свилена“. Признанието е заслужено заради многото и разнообразни благотворителни кампании, сред които акцията в която деца в неравностойно положение от общината получиха велосипеди, купени със средствата, събрани на благотворителния бал на клуба, съобщи зоналният председател Красимира Манолова.

През изминалата година за втори път е реализирана и кампанията за профилактика на гръбначните изкривявания, в която са обхванати близо 500 ученици, а на 150 деца са направени очни прегледи.

От Хасковския клуб пък са били активни в дарителска акция в помощ на пострадалите в Хитрино, отчете председателят му Тихомир Трандев.

Клубът подхваща и благотворителна кампания, средствата от която ще са за коригиране на зрението на децата сираци до три годишна възраст.

В Кърджали пък организацията е наблегнала на осигуряването на места за спорт при подрастващите. Изградена е площадка за фитнес и е организирал футболен турнир през изминалата година.

Лайънс Смолян е поела социален патронаж в Дом за стари хора в региона, а към свършеното през годината като най-емоционална работа от Клуба отчитат организацията и провеждането на зимната олимпиада за членовете от цялата страна.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    S7
    S74LK3R
    7 -1
    17:26, 29 мар 2017
    Не съм знаел, че имаме клуб на Лъвовете у Хюстан.
  • 2
    Go
    gost
    8 0
    18:41, 29 мар 2017
    Какъв лайанс, какви пет лева? На какви се правите??? Здравето на децата е проблем на обществото и трябва да се плаща от бюджета, не да се правят някакви комплексари на благородници!!!
  • 3
    Зе
    Земеделец
    5 0
    22:35, 29 мар 2017
    Що за новина?! Световни неизвестни муцуни се снимат на фона на байрячета и мрънкат нещо си.
  • 4
    Ст
    Стар хасковлия
    6 0
    09:01, 30 мар 2017
    То не бяха ротарианци, тамплиери, лъвове и какво ли не още. Пълно с комплексари. И мъже и жени. Аслъ се правят на благородници. Те до един селяндури, искат да са висшата класа. Боже, боже, добре че дойде "демокрацията" та се намериха всички крастави магарета...
Последни новини