US авиокомпания не пусна на борда момичета с клинове

Две тийнейджърки не са били допуснати до борда на самолет на "Юнайтед еърлайнс" от Денвър до Минеаполис, защото били облечени с клинове.

Момичетата, чиито години не се посочват, пътували със служебни билети на компанията, които ги задължавали да спазват дрес код, съобщиха Асошиейтед прес и Ройтерс. 

Той забранява на пътниците да са облечени с панталони от ликра, каквито са клиновете. Обикновено пасажерите, които пътуват с привилегии на компанията, са служители на фирмата или членовете на семействата им. 

Тийнейджърките се съгласили да се преоблекат и да хванат по-късен полет. 

Действията на компанията обаче предизвикаха бурни реакции в "Туитър". Активистката Шанън Уотс от Денвър, която е станала свидетел на ситуацията на летището, каза, че бащата на едно от момичетата е бил допуснат на борда, облечен с къси панталони. Тя нарече политиката на компанията сексистка.

От "Юнайтед еърлайнс" отговориха, че пасажерите, които са закупили обикновен билет, могат да носят клин, но компанията отстоява политиката си за пътници със служебни карти, защото те представят имиджа на фирмата

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини