Цвета Караянчева:ГЕРБ прави така, че в джоба на българите всеки месец влизат реални пари

Сайтът Кърджали бг вести даде възможност на избирателите в 9 МИР да задават въпроси на водачите на листи на политически партии.Независимо дали въпросите са удобни или неудобни политиците отговориха на кърджалийци.Предлагаме ви мнението на водачът на листата на ПП ГЕРБ Цвета Караянчева на питанията на нейните съграждани:

Въпрос на Иван Иванов

имейл: ivan73731111@abv.bg

Зададен на: 2017-03-19 15:47:50

-Как саниране на един апартамент по сметки на ГЕРБ излиза около 17 000 лева, аз санирах къщата си за 3500 лева ?
 

-Няма такава фиксирана цена. Въпросът е грешно зададен и издава крайно непознаване на фактите. Цената за всеки блок, който се санира по Националната програма за енергийна ефектовност, е различна. Редът,

по който се стига до саниране, най-общо казано е следният: Домоуправителите на входове и блокове регистрират сдружения на собствениците в блока. Това сдружение подава документи в общината. Съответният кмет кандидатства пред държавата за финансиране по програмата. Когато вече има средставта, кметтът обявява обществена поръчка. Фирмите, които искат да участват в тази обществена поръчка, подават оферти и комисия от общината избира най-добрата оферта според условията. Цената във всеки случай играе изключително важна роля (колкото по-ниска цена е предложена, толкова по-голям е шансът фирмата да спечели). Така в крайна сметка цената се определя от пазара, не от кмета, не от държавата, не от ГЕРБ. Моля да вземете предвид и фактът, че проектите по програмата за ЕЕ често включват подмяна на дограма, подмяна на покрива, подмяна на стълбишното осветление и много други допълнителни дейности.

Въпрос на Гроздан Грозев

имейл: grozdan666@abv.bg

Зададен на: 2017-03-19 15:36:25

-Критикувате кмета Хасан Азис за санирането, но криете, че един от малкото санирани блокове е този в който живее Ваш много близък роднина ! Защо ?

Да, аз критикувам кмета Хасан Азис. Но го критикувам, че община Кърджали не полага и грам усилие да кандидатства по програмата за енергийна ефективност. Правителството на ГЕРБ е осигурило 2 млрда лева за тази прекрасна програма, която прави така, че в джоба на хората всеки месец да влизат реални пари. Отварят се работни места, градовете придобиват нормален облик. Кога община Кърджали ще може сама със собствени средства да санира блоковете на хората в града?! Но Азис не проявява и капка желание да свърши каквото и да е по въпроса. Предлагала съм да съдействам, но инициатива от общината – нула!

За останалата част от въпроса ви – първият блок, саниран в Кърджали е този, в който живее майката на съпруга ми. Предполагам, че въпросът е зададен в такъв контекст. Обитателите на този блок бяха първите в града, които кандидатстваха по Програмата за енергийно обновяване на българските домове, която се финансира с европейски пари и се администрира от МРРБ, не от местната власт /Може би затова се реализира/. Тези 8 семейства бяха достатъчни инициативни, предприемчиви и заслугата за санирането е изцяло тяхна. Нямам никакъв принос за това. Те показаха, че си струва хората да се сдружават и да се възползват от възможностите, които им предоставя държавата. По тази програма в Кърджали са санирани общо 7 блока. За жалост, програмата за енергийна ефективност, чието изпълнение зависи от общината, все още не е стартирала и аз нямам разумно обяснение защо. 29 блока чакат с изрядни документи. В това число и блокът, в който аз живея.

Въпрос на Тончо Тончев

имейл: toncho1234@abv.bg

Зададен на: 2017-03-19 15:33:35

-Какво е оправданието Ви, че във времето, когато сте била депутат, липсват сериозни инвестиции за регион Кърджали?
 

-Слава богу, нямам причина да се оправдавам. Когато си политик и си на обществен пост, имаш една единствена задача – да решаваш проблемите на хората и да правиш така, че за в бъдеще те да нямат такива. Като народен представител давам всичко от себе си Кърджали да присъства в дневния ред на правителството, за да направя моя регион по-добро място за живеене, да осигуря възможност общините в областта да работят и да получават инвестиции, да изостря вниманието на държавата към проблемите на Кърджали. И много ме боли като гледам, как местните власти наоколо не си мърдат пръста. Аз върша своята работа. Няма ситуация, в която да не съм откликнала на нуждите на хората тук. Няма случай да не съм помогнала или да не съм решила проблем, за който са ме търсили. Дори в случаите, когато към мен са се обръщали с думите: „Не сме гласували за тебе, но знаем, че само ти ще ни свършиш работа, защото нашите от години ги чакаме – и нищо!“. А има толкова много неща, които трябва да се направят тук. Не бих се съгласила с твърдението, че в региона ни няма инвестиции. Магистралата стигна на 50-тина км от нас, а с нея почнаха да се разкриват нови производства и да се отварят работни места. Изградихме ГКПП „Маказа“ на гола поляна, а след откриването на пункта се положиха основите на интензивното трансгранично сътрудничество с Гърция. Оживиха се търговията и туризма. „Маказа“ е на второ място по натовареност у нас по отношение на лекотоварния трафик. При управлението на ГЕРБ бяха договорени националните доплащания за тютюна, милиони левове под формата на субсидии получиха земеделските производители, бяхме първата област, в която стартира строителството на пътища по ОП „Регионално развитие“. Инвестирани бяха средства за водоснабдяване в селата, изпълнен бе вторият етап от пътя до гръцката граница и водният цикъл с ПСОВ по „ОП „Околна среда“ за 70 млн.лв, стартира санирането на панелните жилища, изготвен бе технически проект за обходния път, планира се индустриална зона и т.н. и т.н. Всичко, което сме обещали, ще бъде изпълнено през следващия управленски мандат на ГЕРБ.

Въпрос на Виолета Тодорова

имейл: violeta_r_todorova@abv.bg

Зададен на: 2017-03-20 21:15:21

-Цецка Цачева беше подкрепена от ДОСТ, това новата патерица на ГЕРБ ли е ?

-Това е тезата, върху която БСП построи предизборната си кампания в Кърджали. И тя е напълно лишена от покритие. Никога не сме се обръщали за подкрепа към ДОСТ. За нас ДПС и ДОСТ са скачени съдове. Те имат едно и също приложно поле. Преливането на гласове към едната, означава отлив от другата. Използват един и същ инструментариум за контрол. Злоупотребяват с религиозната боязън на мюсюлманите, използват страха от нов възродителен процес като електрошок върху българските турци. Тези две партии на практика се опитват да консолидират етническия вот. И това е скандално. Защото в битката за електорати, избирателите са превърнати в разменна монета, накърнена е свободата им на избор. Винаги сме се разграничавали от ДОСТ. За жалост същото не може да се каже за БСП, която брани феодално-крепостния модел на ДПС. Българският етнически модел е плод на здравия разум на хората и способността им да зачитат различията помежду си. Нито ДОСТ е алтернатива на ДПС, нито ДПС на ДОСТ. Алтернативата е ГЕРБ, защото вратите ни са отворени за хора от всички етнически общности, вяра и съсловна принадлежност. Убедена съм, че избирателите в Кърджалийско са достатъчно мъдри, за да отсеят зърното от плявата и да не позволят да бъдат преминати границите на търпимостта.

Кърджали бг вести

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 01.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
В момента не виждате по-далече от носа си. Събудете се, огледайте се, животът не е само в ежедневните душевадни проблеми. За тези от вас, които работят над себе си, с други думи учат нещо, звездите вещаят пълен успех.
01 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес работата ще ви донесе удовлетворение, дори не е изключено да получите похвала от вашите работодатели. Определено имате нужда от повече контакти, не се ограничавайте единствено с добре познатия ви кръг от хора. Потърсете път към семейната хармония.
01 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате силното желание днес да се заловите здраво за работа, за да реализирате ново начинание. Това ще ви отнеме доста усърдност и енергия, но пък резултата си заслужава. Не се спирайте пред никакви трудности и ще успеете.
01 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Времето ви ще минава в работа и делови разговори, с които ще договаряте бъдещите си проекти. Ако не се разсейвате ще си спестите главоболия. Всичко може да мине и по-леко, от вас зависи, като пестите разумно силите си. Други от вас ще се занимават с неща, които ги карат да се чувстват спокойни и удовлетворени.
01 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Известно напрежение в отношенията ви с околните ще намали активността ви на работното място. Не, че отдавате голямо значение на това, но ще бъдете възпрени по други причини. Помислете дали не допускате грешка в подхода си към служебен проблем, защото тя може да ви струва повече.
01 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Днес ще ви се налага да се занимавате с много и различни дела и да сте в непрекъснато движение. В това обаче е стихията ви, затова се справяте блестящо със задълженията си. Колега ще бъде очарован от ваша постъпка, с която значително го улеснявате в работата му. Подходете с разбиране към вълненията на свой близък, дори да не сте съгласни с намеренията, които има.
01 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Част от представителите на знака ще прекарат този ден сред приятелско обкръжение, което ще ви даде възможност да се разтоварите от грижите си напоследък. Разработвате идея, в която има бъдеще, но избързвате твърде много и това рискува да я осуети. Отношенията ви с постоянни партньор се стабилизират, скоро ще се радвате на хармонична връзка.
01 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не пропускате да изтъкнете заслугите си за развитието на обща задача, но днес са възможни недоразумения. Замисляте ходове, които е добре да огледате от всичките им страни, има риск да бъдете отстранени или да ви атакуват от към слабото ви място. Включете се в подготовката на предстоящо мероприятие, в семейството или в службата.
01 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Добре е да оцените подкрепата, която ви се дава, бъдете благодарни на хората и им покажете това. Но не участвайте в собствените им битки, щом това е извън вашите интереси. Стресът може да бъде овладян, ако отделяте повече време за лични занимания, в това число да слушате музика и се наслаждавате на красиви неща.
01 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Успешен ден за индивидуални изпълнения. Самостоятелната ви дейност ще даде резултати, както в творческата работа, така и в бизнеса. Не се претоварвайте. Щадете сърцето си, а също и крайниците. Много любов витае около вас и с романтичната си наг-ласа ще създадете настроение и радост в околните. Не забравяйте приятелите си.
01 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Заслугата ви за решаването на общ проблем и ще ви донесе популярност. Умората и грижите ще ви накарат да потърсите по-приятни занимания, с които да разнообразите деня си. Приятелска покана или друга интересна среща ще внесе настроение и подтикне към сближаване с цел печалба.
01 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Обърнете внимание на нещата, които имат пряко отношение към вас. Едни от тях са работата, партньорите, любимите ви хора и времето. Добрите отношения в семейството ще ви позволят заедно да планирате идващите дни. Опитайте се да внесете спокойствие там, където то липсва, като се погрижите и за собствените си удоволствия.
01 окт 2020
Последни новини