Цвета Караянчева:ГЕРБ прави така, че в джоба на българите всеки месец влизат реални пари

Сайтът Кърджали бг вести даде възможност на избирателите в 9 МИР да задават въпроси на водачите на листи на политически партии.Независимо дали въпросите са удобни или неудобни политиците отговориха на кърджалийци.Предлагаме ви мнението на водачът на листата на ПП ГЕРБ Цвета Караянчева на питанията на нейните съграждани:

Въпрос на Иван Иванов

имейл: ivan73731111@abv.bg

Зададен на: 2017-03-19 15:47:50

-Как саниране на един апартамент по сметки на ГЕРБ излиза около 17 000 лева, аз санирах къщата си за 3500 лева ?
 

-Няма такава фиксирана цена. Въпросът е грешно зададен и издава крайно непознаване на фактите. Цената за всеки блок, който се санира по Националната програма за енергийна ефектовност, е различна. Редът,

по който се стига до саниране, най-общо казано е следният: Домоуправителите на входове и блокове регистрират сдружения на собствениците в блока. Това сдружение подава документи в общината. Съответният кмет кандидатства пред държавата за финансиране по програмата. Когато вече има средставта, кметтът обявява обществена поръчка. Фирмите, които искат да участват в тази обществена поръчка, подават оферти и комисия от общината избира най-добрата оферта според условията. Цената във всеки случай играе изключително важна роля (колкото по-ниска цена е предложена, толкова по-голям е шансът фирмата да спечели). Така в крайна сметка цената се определя от пазара, не от кмета, не от държавата, не от ГЕРБ. Моля да вземете предвид и фактът, че проектите по програмата за ЕЕ често включват подмяна на дограма, подмяна на покрива, подмяна на стълбишното осветление и много други допълнителни дейности.

Въпрос на Гроздан Грозев

имейл: grozdan666@abv.bg

Зададен на: 2017-03-19 15:36:25

-Критикувате кмета Хасан Азис за санирането, но криете, че един от малкото санирани блокове е този в който живее Ваш много близък роднина ! Защо ?

Да, аз критикувам кмета Хасан Азис. Но го критикувам, че община Кърджали не полага и грам усилие да кандидатства по програмата за енергийна ефективност. Правителството на ГЕРБ е осигурило 2 млрда лева за тази прекрасна програма, която прави така, че в джоба на хората всеки месец да влизат реални пари. Отварят се работни места, градовете придобиват нормален облик. Кога община Кърджали ще може сама със собствени средства да санира блоковете на хората в града?! Но Азис не проявява и капка желание да свърши каквото и да е по въпроса. Предлагала съм да съдействам, но инициатива от общината – нула!

За останалата част от въпроса ви – първият блок, саниран в Кърджали е този, в който живее майката на съпруга ми. Предполагам, че въпросът е зададен в такъв контекст. Обитателите на този блок бяха първите в града, които кандидатстваха по Програмата за енергийно обновяване на българските домове, която се финансира с европейски пари и се администрира от МРРБ, не от местната власт /Може би затова се реализира/. Тези 8 семейства бяха достатъчни инициативни, предприемчиви и заслугата за санирането е изцяло тяхна. Нямам никакъв принос за това. Те показаха, че си струва хората да се сдружават и да се възползват от възможностите, които им предоставя държавата. По тази програма в Кърджали са санирани общо 7 блока. За жалост, програмата за енергийна ефективност, чието изпълнение зависи от общината, все още не е стартирала и аз нямам разумно обяснение защо. 29 блока чакат с изрядни документи. В това число и блокът, в който аз живея.

Въпрос на Тончо Тончев

имейл: toncho1234@abv.bg

Зададен на: 2017-03-19 15:33:35

-Какво е оправданието Ви, че във времето, когато сте била депутат, липсват сериозни инвестиции за регион Кърджали?
 

-Слава богу, нямам причина да се оправдавам. Когато си политик и си на обществен пост, имаш една единствена задача – да решаваш проблемите на хората и да правиш така, че за в бъдеще те да нямат такива. Като народен представител давам всичко от себе си Кърджали да присъства в дневния ред на правителството, за да направя моя регион по-добро място за живеене, да осигуря възможност общините в областта да работят и да получават инвестиции, да изостря вниманието на държавата към проблемите на Кърджали. И много ме боли като гледам, как местните власти наоколо не си мърдат пръста. Аз върша своята работа. Няма ситуация, в която да не съм откликнала на нуждите на хората тук. Няма случай да не съм помогнала или да не съм решила проблем, за който са ме търсили. Дори в случаите, когато към мен са се обръщали с думите: „Не сме гласували за тебе, но знаем, че само ти ще ни свършиш работа, защото нашите от години ги чакаме – и нищо!“. А има толкова много неща, които трябва да се направят тук. Не бих се съгласила с твърдението, че в региона ни няма инвестиции. Магистралата стигна на 50-тина км от нас, а с нея почнаха да се разкриват нови производства и да се отварят работни места. Изградихме ГКПП „Маказа“ на гола поляна, а след откриването на пункта се положиха основите на интензивното трансгранично сътрудничество с Гърция. Оживиха се търговията и туризма. „Маказа“ е на второ място по натовареност у нас по отношение на лекотоварния трафик. При управлението на ГЕРБ бяха договорени националните доплащания за тютюна, милиони левове под формата на субсидии получиха земеделските производители, бяхме първата област, в която стартира строителството на пътища по ОП „Регионално развитие“. Инвестирани бяха средства за водоснабдяване в селата, изпълнен бе вторият етап от пътя до гръцката граница и водният цикъл с ПСОВ по „ОП „Околна среда“ за 70 млн.лв, стартира санирането на панелните жилища, изготвен бе технически проект за обходния път, планира се индустриална зона и т.н. и т.н. Всичко, което сме обещали, ще бъде изпълнено през следващия управленски мандат на ГЕРБ.

Въпрос на Виолета Тодорова

имейл: violeta_r_todorova@abv.bg

Зададен на: 2017-03-20 21:15:21

-Цецка Цачева беше подкрепена от ДОСТ, това новата патерица на ГЕРБ ли е ?

-Това е тезата, върху която БСП построи предизборната си кампания в Кърджали. И тя е напълно лишена от покритие. Никога не сме се обръщали за подкрепа към ДОСТ. За нас ДПС и ДОСТ са скачени съдове. Те имат едно и също приложно поле. Преливането на гласове към едната, означава отлив от другата. Използват един и същ инструментариум за контрол. Злоупотребяват с религиозната боязън на мюсюлманите, използват страха от нов възродителен процес като електрошок върху българските турци. Тези две партии на практика се опитват да консолидират етническия вот. И това е скандално. Защото в битката за електорати, избирателите са превърнати в разменна монета, накърнена е свободата им на избор. Винаги сме се разграничавали от ДОСТ. За жалост същото не може да се каже за БСП, която брани феодално-крепостния модел на ДПС. Българският етнически модел е плод на здравия разум на хората и способността им да зачитат различията помежду си. Нито ДОСТ е алтернатива на ДПС, нито ДПС на ДОСТ. Алтернативата е ГЕРБ, защото вратите ни са отворени за хора от всички етнически общности, вяра и съсловна принадлежност. Убедена съм, че избирателите в Кърджалийско са достатъчно мъдри, за да отсеят зърното от плявата и да не позволят да бъдат преминати границите на търпимостта.

Кърджали бг вести

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 21.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Професионалната ви реализация е от първостепенна важност за вас. И днес няма да изневерите на себе си, и с отговорното си поведение ще насочите енергията си в тази посока. Бъдете по-гъвкави при вземане на решения и ще стъпите на вярната пътека. С прозорливостта си печелите преднина, очакват ви придобивки.
21 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще работите, както и до сега, отговорно и с нужното темпо, за да приключите започнатите задачи. В професионалната сфера са възможни размествания, предизвикани от промени, които вече са в ход. Но всъщност, вие сте подготвени и това няма да се отрази на настроението и активността ви.
21 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Повечето от вас ги очаква работа днес, тъй като сте решили да довършите нещо започнато, а не ви се иска да го отлагате. Имайте повече търпение, когато ви се налага да разрешите битов проблем. Всичко става по-лесно с усмивка. Близките ви насърчават да се заемете с идея, която имате отдавна, и която наистина звучи интересно.
21 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Започвате деня с прекрасно настроение, и ако то остане такова до края на деня, значи последният е бил успешен. Няма да има пречки за енергията и способностите ви, така че действайте смело и не се страхувайте от недоразумения. Правете нещата такива, каквито вие смятате за правилни, а оценките оставете за другите.
21 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес работата ще си срещне с нови хора, с които ще ви се наложи да си сътрудничите. Това в определени моменти може да се окаже трудно, затова постарайте се отрано да предразположите околните към себе си и да вникнете в това което искат те от вас. Ще ви е по-лесно ако имате ясни цели и ги заявявате достатъчно високо. Вечерта ви очаква приятна изненада.
21 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Прекрасен ден за вас Деви. На мнозинството от вас днес им предстои да видят сбъдването на някои от най-съкровените си надежди. Радостта ви е напълно заслужена. По-важното обаче е, че ви предстоят още много приятни мигове тази седмица.
21 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Анализирате сериозно ситуацията около себе си днес и се стараете да достигнете до най-доброто решение, което можете да вземете за момента. Едва ли ще ви е лесно обаче, тъй като ставате свидетели на сложни отношения между деловите си партньори. Получавате подкрепата на ценен за вас човек и съвсем скоро ще съумеете да се справите.
21 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С интерес ще приемете предизвикателствата днес. При малко късмет, какъвто няма да ви липсва, и усилия от ваша страна ще получите онова, което търсите. Моментът е подходящ и за пътуване. Тревогите от последните дни ще останат спомен, към който няма да ви се връща.
21 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Статуквото в момента изглежда напълно ви устройва. Не губете време да се чудите как да угодите на някого. Направете най-доброто за себе си и се наслаждавайте на резултата. Ще се изненадате, когато видите сияещото от благодарност лице на любимия човек. Няма за какво да се тревожите.
21 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде успешен и с каквото и да сте заети ще го приключите доволни от постигнатото. В хода на събитията край вас е възможно да убеждавате някого в правотата си, но това няма да ви притесни, щом перспективите са обещаващи. Вечерта се посветете на нещата, които ви карат да се чувствате добре.
21 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Доброто ви самочувствие е факт, който се забелязва от всички. Причина за него е и професионалното ви усъвършенстване, и финансовата ви стабилизация. Нова личност ще играе все по-важна роля в живота ви. Добре е да я опознаете по-отблизо и да разберете до колко можете да й се доверите.
21 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Макар и да не следвате програмата си, случващото се днес ще ви създаде положителни емоции. Ще гледате проникновено и ще търсите обяснение за всичко, но вътре в себе си. Не отхвърляйте нечие желание за повече близост, може би то ще ви даде онова, от което се нуждаете сега.
21 фев 2020
Последни новини