Обвиняем за убийството в Русе нямал спомени

И вторият обвиняем - 17-годишният Николай В., за убийството на таксиметров шофьор от Русе остава за постоянно в ареста, съобщи Дарик радио.

Това определи Окръжният съд в града, след като вчера наложи мярка за неотклонение "задържане под стража" на връстника му Деян Ц. 

Тежкото престъпление беше извършено в село Николово в 4.35 часа в нощта срещу 14 март. Преди това двамата ученици се качили в таксито в Русе, като пожелали да бъдат откарани до населеното място. Там били нанесени повече от 10 прободни рани с нож в тялото на шофьора, чийто труп е открит на 40-50 метра от автомобила. 

Младежите откраднали портмонето с документите в него, 60 лева и ключовете за таксиметровата кола "Шкода". След това се прибрали обратно в Русе, където в нощта срещу сряда са задържани. 

Прокурорът заяви, че Деян Ц. и Николай В. са си набавили тиксо и ножове, като престъплението е било достатъчно добре планирано. Таксиметровият шофьор е бил избран от други двама заради възрастта си - 60 години. По време на заседанията стана ясно, че двете момчета са употребили наркотици, смесени с алкохол преди престъплението. 

Адвокатите на Деян Ц. заявиха, че мярката за неотклонение трябва да остане без уважение, тъй като не е установено по безспорен начин престъплението. Младежът каза пред съдията, че когато извършили "това нещо", са били под влиянието на много наркотици, смесени с алкохол. 

Адвокатите на Николай В. - Марин Марковски и Венцислав Великов, оспориха искането на прокуратурата и заявиха, че не трябва да се налага мярка за неотклонение. 

Те поискаха да бъде назначена съдебно-психиатрична експертиза, която да отговори на два въпроса - бил ли е Николай В. в състояние на временна невменяемост предвид количеството наркотик от амфетамини, екстази и марихуана, примесен с твърд алкохол и бира, както и сегашното му състояние дали позволява да участва в съдебния процес. 

Адвокатите обясниха, че момчето няма спомен за извършеното убийство. 

Стана ясно, че то има и здравословни проблеми, свързани с черния дроб. 

Съдията по делото остави без уважение искането за експертиза на този етап. 

Определенията на двете момчета ще бъдат обжалвани пред Великотърновския апелативен съд.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини