И мъжете си оперират циците

Козметичната хирургия за мъже е в разцвета си. Корекцията на гърдите напоследък е истински хит на Запад. Изсмукване на тлъстини от коремаи намаляване на гърди са най-желаните пластични операции от българските мъже, пише в. "24 часа". При липосукцията хирургът може да изсмуче не повече от 2-2.5 литра мастна тъкан. Ако пациентът е останал недоволен и иска да махне още от шкембенцето си, може да се подложи след време на втора операция. На мястото на липосукцията до живот няма да трупа повече тлъстинки. Ако пациентът обаче преяжда, мастната тъкан се трупа на други места - по бедрата, ръцете.

Корекциите на гърдите, които се предлагат за мъже в нашите козметични клиники, са в две посоки. Първата, но не толкова желана е увеличаване на бюста с мъжки протези. Силиконовите подплънки правят мъжката гръд да изглежда плоска, но с изпъкнали и по-масивни мускули. Втората и по-често практикувана е намаляване на бюста. Предпочитат я мъжете на преклонна възраст.

Удължаването на пениса също е една от най-честите прищевки на българските мъже. Операцията трае между 45 мин и 1 час. Прави се с местна упойка. Хирурзите подробно обясняват, че мъжкият атрибут може да набъбне не повече от 2-3 сантиментра. Приказките, че са възможни уголемявания с 15 сантиметра, са пълна лъжа, обяснява пластичният хирург доц. д-р Христо Бояджиев. Той споделя, че пациенти са искали от него многократно да им прави и удебеляване на пениса, но той категорично отказва. "Защото съм виждал пениси, по-дебели от шпеков салам. Стават като буци, нито могат да се увеличат, нито да се втвърдят. Удебеляването се прави с масна тъкан или силиконов гел. Води до трайни увреждания и дефекти", обяснява хирургът. "Понякога се стига до некроза на кожата. Налага се пластика, за да се оправи. Преди време при мен дойде един пациент, на когото му бяха сложили т. нар. украински гел или хидрогел в пениса. Имаше страхотни усложнения и се наложи да ампутирам пениса му. Не можах да помогна другояче на момчето", обяснява доц. д-р Бояджиев.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини