Съдът оневини Перата за „свинските опашки”

Бургаският районен съд оправда Петър Низамов - Перата, съобщава Нова телевизия.

С оправдателната присъда делото за връзването на мигранти със "свински опашки" приключи на първа инстанция.

Припомняме, че това е първото у нас дело за незаконен граждански арест на нелегални мигранти. Случаят е от началото на миналия април, когато няколко афганистански граждани бяха задържани и вързани близо до турската граница. Тогава Перата се похвали в социалните мрежи с деянието си. Появи се и интернет клип с гражданския арест.

Таен свидетел твърди в показанията си, че Низамов е ритал един от мигрантите. Защитникът му - адвокат Иван Стоянов, настоява, че това не е Перата. По думите му не можеш да снимаш с телефон и едновременно с това да връзваш. Стоянов смята, че това са несъществени подробности, тъй като реално погледнато връзването на престъпници не било престъпление, съгласно българския закон.

Прокуратурата възнамерява да протестира присъдата на Перата пред Бургаския апелативен съд.

Защитен свидетел по делото през януари се отказа от показанията си. При повторен разпит той заявил, че не Петър Низамов, а мъж от Поморие вързал тримата афганистанци със "свински опашки".

Кореспондент на "24 часа" допълва, че съдия Анатоли Бобоков е оневинил Перата по всички повдигнати обвинения. Държавното обвинение поиска 2 години затвор.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини