Елена Поптодорова подаде оставка от поста си във Варшава

Бившият посланик на България в САЩ Елена Поптодорова е подала оставка от Американския еврейски комитет, предаде Израелската телеграфна агенция.

Преди дни стана ясно, че Поптодорова е задържана заради кражба на козметика на летището във Варшава. Първоначално тя обяви, че е станало недоразумение, но по-късно стана ясно, че задържането се е случило три дни след кражбата.

В сряда Американският еврейски комитет е изпратил официално изявление до Израелската телеграфна агенция, че е приета оставката на Елена Поптодорова, ръководител на варшавския офис на комитета от септември, миналата година.

Поптодорова заявила, че напуска поста си „поради лични причини”, отбелязват от агенцията.

Израелската агенция цитира и официално изявление на полицията във Варшава по повод случая с кражбата. „Жената призна вината си, върна обратно откраднатите вещи, предаде се доброволно и след това беше освободена”, пише в полицейското изявление.

Източник: http://btvnovinite.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    🇧🇬
    🇧🇬
    6 -5
    11:35, 2 мар 2017
    Нагли,крадливи комуняги.....Всички са един дол дренки..!!!!!!
    • Не
      Не така!
      7 -2
      12:55, 2 мар 2017
      Два акцента от най-големите върхове в кариерата й:
      2001 г. – назначена за говорител на Министерството на външните работи в правителството на Симеон Сакскобургготски, а по-късно за посланик на Република България в Съединените американски щати.
      2009 - отново изпратена за посланик в САЩ от правителството на Бойко Борисов.
      Елена Тодорова израстна при бившите царисти, които са днешните гербаджии. И не са крадливи комунистите, крадливи са бившите комунисти, които до днес са в ГЕРБ!!!
    • 🇧🇬
      🇧🇬
      2 0
      13:55, 2 мар 2017
      В периода юни 1990 – април 2001 г. е избрана за народен представител от листата на БСП, последователно в 7 Велико народно събрание, както и в 36-ото, 37-ото и 38-ото Народно събрание на Република България. ....Елена Тодорова е бивш преводач на Тодор Живков..
  • 2
    🇧🇬
    🇧🇬
    0 0
    14:01, 2 мар 2017
    1975 – 1990: работи в МВнР, започва като 3-и секретар и стига до длъжност пълномощен министър на НРБ в Рим и генерален консул на България в Сан Марино (1987 – 90)
  • 3
    Тт
    тт
    1 0
    14:16, 2 мар 2017
    Не искам да бъда адвокат на никого,но..... Защо не чуете нейното обяснение.На всеки може да се случи, говорейки по телефона за много близък и болен човек да напусне помещението/ залата без да се замисли какво ще се случи после.Те политиците, дипломатите не са хора.Не мисля,че за една опаковка козметика ще си заложи кариерата.Сигурно има достатъчно пари да си ги купи.Така,че преди да омерзите човек, помислете,размърдайте сивото си вещество,ако го имате.
  • 4
    🇧🇬
    🇧🇬
    1 0
    14:33, 2 мар 2017
    Двете назначения на крадлата Поптодорова са след указ на президента Първанов--Гоце......С указ на президента Плевнелиев ,посланичката се прибира в България а на нейно място е назначен Тихомир Стойчев....Това става през 2016 г. след решение на правителството на Бойко Борисов..
Последни новини