Мислят как да осигурят по-добра охрана в училищата

Как да се подобрят охраната и видеонаблюдението и как да се осигури по-адекватна медицинска помощ в училищата. Тези въпроси ще обсъждат на среща днес служебният министър на образованието проф. Николай Денков и ръководството на Нациналното сдружение на общините, съобщи пресцентърът на МОН.

Срещата започва в 13 ч. Предвиждат се изявления за медиите в 14 ч.

Темата бе провокирана от трагичния инцидент от 24 февруари в 52 основно училище в София. Тогава момче ритна в корема 11-годишна съученичка. Детето почина същия ден в "Пирогов". Проверката показа, че в момента на инцидента в училището не е имало медицинско лице.

Инцидентът станал към 14,30 ч. Двете деца се скарали в междучасието и последвал ритник. По нищо не личало момичето да е сериозно пострадало и учителката просто се скарала на виновното момче. Чак към 16,30 ч. учителката видяла, че момичето е унило и попитала дали всичко е наред. Детето казало, че го боли коремът и класната я завела към лекарския кабинет. Там нямало никой. Момичето припаднало и се ударило в радиатор. Тогава учителите се обадили за линейка, която чакали, по думите им, тридесет минути. През това време детето глътнало езика си три пъти.

По-късно се оказало, че медицинската сестра си е тръгнала 10-ина минути преди детето и учителката да потърсят помощта ù. Работното ù време било до 16,15 ч.

Очаква се съдебно-медицинската експертиза да определи дали причината за смъртта - констатираното разкъсване на черния дроб на 11-годишното дете, e ритникът.

Източник: http://www.cross.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Защо има нужда от охрана в училищата? Защото полицията не си върши работата! Ако полицаите се справяха нямаше да има толкова престъпници на свобода!От какво пазим учениците? От дрогата ли? Защо позволяваме да продават хазарт и дрога пред училищата? Съвсем ли сме си загубили ума? Защо има толкова много дрога около нас напоследък? Защото някои много печелят от това! Това са незаконни пари, защо никой не разследва много забогатели хора, които е обществена тайна с какво се занимават? Защото имат покровители на високо и си плащат! Следователно много хора по високите етажи печелят от дрогата ..... в училищата !!! и за това никой нищо не прави! Елате ми да ме убеждавате да гласувам, хаха няма да гласувам! Защо търпим това? Трябва много да сме си загубили ума!
Последни новини