Спецсъдът върна Ценко Чоков в ареста

Специализираният наказателен съд върна зад решетките скандалния кмет на село Галиче Ценко Чоков, след като заседава по мярката му за неотклнение през целия ден в четвъртък.

В крайна сметка магистратитре прецениха, че ако той остане на свобода, би могъл да извърши престъпление и да повлияе на видетели да си променят показанията по делото. Чоков бе освободен преди десетина дни от ареста под гаранция от 10 000 лева.

Основна роля за връщането на кмета на Галиче зад решетките изигра видетелят Десислав Олеков, който е ищец по делото престъпната груп за лихварство, побои, палежи и заплахи, ръководена от Чоков. Той разказа, че веднага след освобождаването му под гаранция, Чоков го е заплашил, искайки да оттегли показанията си по делото.

"Страх ме, след това, което казах, какво ще се случи, когато се върна в селото. Страх ме е за семейството ми и за къщата ми", каза пред съда Олеков.

Въпреки че спецсъдът не успя да даде ход по същество на делото заради отсъстващи защитници на част от подсъдимите, той служебно се занима с мярката на Чоков и по тази причина разпита и свидетеля Олеков. Освен Чоков, подсъдими по делото са още синът му Мартин и други шестима техни приближени.

Източник: http://www.mediapool.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини