Севернокорейски потайности: Смърт на летището от отровни игли за полубрат на държавния глава

Полубрат на севернокорейския президент Ким Чен Ин е убит в Малайзия, съобщи южнокорейската агенция Йонхап, като се позовава на източници в правителството.

Ким Чон Нам е бил нападнат на летището, според иформация на агенцията, от две неизвестни жени, въоръжени с "отровни игли". Местната полиция смята, че убийството е дело на КНДР.

Reuters съобщи, че полицията в Малайзия до момента не е подтвърдила смъртта на Ким Чон Нам - гражданин на КНДР е бил откаран от бърза помощ от летището и е починал преди да стигне болницата, но личността му не е установена. Впоследствие властите в Малайзия потвърдиха, за починалият е Ким Чон Нам. Той е трябвало да лети за Макао.

В династията севернокорейски лидери не за първи път се случват странни инциденти. През В 2015 год. друг брат на Ким Чен Ин, Ким Чен Чол, беше забелязан на концерт на Ерик Клептън в Лондон. Той изчезна безследно след концерта. Британската полиция отказа да го издирва, тъй като никой не подаде сигнал за изчезването му. 

Ким Чон Нам е извънбрачен син на предишният лидер на КНДР Ким Чен Ир от актрисата Сон Хе Рим. Той никога не е бил в числото на кандидатите за бъдещ държавен глава, но е заемал високи постове в правителството. През 2001 год. бил хванат при опит да посети Япония с фалшив доминикански паспорт. Това довело до усложнения в международните отношения и впоследствие до конфликт с баща му, след който Ким Чон Нам напуска Северна Корея.и повече не се завръща.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини