Министър на Централна гара в София: Мръсно е и тече

Служебният министър на транспорта Христо Алексиев направи изненадваща проверка на Централна гара в София.

Той е бил придружаван от генералния директор на Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ) Красимир Папукчийкси, съобщиха от ведомството му, цитирани от БТА.

По време на изненадващата инспекция министърът е видял недостатъци, свързани с хигиената и поддръжката на гарата.

Алексиев е наредил всекидневен контрол и мониторинг при почистването на най-голямата гара в страната. Той е поискал пълна информация за почистващата фирма и предупредил, че ако ситуацията не се подобри, ще бъдат наложени финансови санкции.

Освен лошата хигиена на Централна жп гара София са забелязани течове, които  министърът иска да бъдат отстранени от фирмата извършила ремонта, в рамките на гаранционните срокове.

Централна жп гара в София бе ремонтирана за пореден път наскоро и тържествено открита от предшественика на Алексиев – Ивайло Московски.

По-късно служебният министър е направил проверка и на жп гара Подуяне, в следствие на която е разпоредил спешен авариен ремонт на гарата поради лошото състояние.

Той е изискал обследване на течовете, осветлението и отоплението в нея.

Министър Христо Алексиев е наредил създаване на спешни ремонтни бригади в структурата на НКЖИ за поддръжка на малки гари.
 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини