Пращат агенти под прикритие в ромските махали за вота

Агенти под прикритие влизат в битката с търговията с гласове. Решението за войната срещу купуването на гласове да бъдат вкарани и те освен досегашния арсенал от СРС-та е на служебния кабинет, пише "Монитор".

Агентите ще влизат основно в ромските махали, за да следят за купуване на гласове, като мярката е разписана в план на МВР за противодействието на предизборната търговия.

Вече имало получени оперативни данни къде ще се извършва измамата. Именно за въпросните райони вече се подготвяли командировките на служители, които да противодействат на далаверите с вота за НС на 26 март.

Според информацията, с която службите разполагали, вече се развихряла търговия с гласове в Петричкия край покрай Благоевград, в ромската махала в Пловдив, в Костинброд, в Пазарджик, както и на няколко места в Северна България около Русе и Плевен. Ченгета под прикритие щяло да има и във Враца.

По всички райони и селища щяло да има цивилни полицаи, които дори ще правят опити да си купят гласове.

Идеята е дилърите да се хващат на място, тъй като иначе било трудно да се докаже това престъпление.

За да щракне капанът, за пръв път щели да се използват и роми, които да подават информация на службите. Те също щели да влизат в ролята на агенти, но щели да бъдат под постоянно наблюдение и да дават непрекъснат отчет на разследващите кой предлага и кой купува гласове.

В екипите щяло да има и командировани и прокурори от районните държавни обвинения, които да гарантират, че събраните материали ще са достатъчни за подвеждането под отговорност на нарушителите.

Идеята идва от представителите на временната изпълнителна власт, чиято основна задача след подадената оставка от кабинета „Борисов 2“ е да подсигури честно провеждане на предсрочните избори. Битката срещу измамите е напълно резонна с оглед на броя на жалбите срещу тях, който достига в отделните райони до 70-100 на ден.
 

Източник: http://www.dnes.bg

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ва
    Василев
    12 -3
    09:10, 11 фев 2017
    Какви ченгета под прикритие какви 5 лв.Полицейските шефове са обвързани от панти века с управляващата партия към момента.Тя ги назначава,идва новата слага техния и полицията е на тоя хал.С две приказки това може да стане другаде ,но не и в България.Изборите ще бъдат опорочени в цигански махали,това се знае още от сега.Подготовката на платците е в ход.Парите ще се раздадат много преди изборите.Дава този който има.Ха познайте от първи път кой ще раздава - този който си е направил.
  • 2
    Пе
    Петър Янчев
    1 0
    08:50, 12 фев 2017
    Някой вярва ли на подобни измишльотини.Та те по улиците на София разстрелват агентите им.Списъка с имената им ще изтече към Партийните централи преди да напуснат РАЙОНИТЕ УПРАВЛЕНИЯ.
Последни новини