Какво ще стане с Windows Vista?

След появата на бета-версията на Windows 7, която вече събра положителни отзиви както от страна на специалистите, така и от обикновените потребители, анализатори и експерти си задават въпроса какво ще стане с Vista след официалното излизане на новата операционна система на Microsoft.

Общото мнение е, че причините да се продължи с подобрението на Vista след появата на Windows 7 не са толкова много. Преди всичко, хората, които нямат необходимите навици за смяна на операционната система и на които Vista е напълно достатъчна за всекидневните задачи, могат да не бързат с Windows 7. IT отделите също не се натискат за ъпгрейд – те си имат собствени цикли за смяна на софтуера. И накрая, Vista си има фенове, които май не са толкова много, но все пак ги има.
В същото време, Microsoft вероятно ще забави излизането на втория пакет обновления за Windows Vista, който по план трябваше да излезе през април тази година. RC (Release Candidate) версията на Vista SP2 е пренесен от февруари за март, което автоматично води до забавяне на финална версия (RTM release to manufacturing) – вместо през април тя ще се появи през май.
С други думи, Vista едва ли веднага ще излезе от играта, след като Windows 7 се появи по магазините. Независимо от това, според редица анализатори, делът на тази OS на пазара стремително намалява, тъй като по всяка вероятност голяма част от потребителите ще направят ъпгрейд на системата си. Това до голяма степен ще зависи и от цената на новата операционна система.
Източник: pcworld.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини