Григор Димитров: Сега живея мечтата си

"С Дани (Валверду) виждаме играта по еднакъв начин. Искам да построя печеливша игра - да се настройвам според настилката, обстановката, съперника, а не да имам само една опция. Чувствам се по-уверен, по-щастлив на корта. В момента живея мечтата си - да играя тенис, да печеля турнири. Дали съм успял? Тази мисъл е много далечна. В средата на кариерата си съм. С нетърпение очаквам всеки следващ мач."

Това заяви българският топ тенисист Григор Димитров на пресконференция в София днес, ден преди началото на турнира Garanti Koza Sofia Open, който ще продължи до 12 февруари и ще се проведе в "Арена Армеец".

Sofia Open е от категорията ATP 250. Григор е поставен под №3 в основната схема на турнира и започва участието си от осминафиналите. Първият му мач ще бъде в четвъртък.

Жребият за основната схема ще бъде изтеглен по-късно днес.

Продължавай в същия дух - един ден ще спечелиш турнир от Шлема. Това са били думите на Рафаел Надал след епичната им петчасова битка на полуфинала на Откритото първенство на Австралия. Това е най-смелата ми мечта - да спечеля турнири от Големия шлем, а защо не и да бъда номер 1, каза Димитров. 

За загубата от Надал българинът сподели, че след края му го е изигравал 20-30 пъти в главата си и се е питал къде е сбъркал, но, в крайна сметка, е осъзнал, че е дал всичко от себе си.

Тук се чувствам добре, у дома. Чувствам се добре да играя пред родна публика, допълни той и призна, че свръхочакванията към него носят допълнително напрежение.

"Винаги съм се гордял, че съм българин и особено в момента - да имам възможност да играя пред родна публика е страхотно."

Той посочи постоянството по време на мач като най-големия му прогрес спрямо времето, когато играта му не беше толкова успешна. Сега много по-лесно предугаждам играта, посочи още Григор и, в отговор на въпрос дали е по-мотивиран на корта, когато приятелката му Никол Шерцингер е на трибуните, каза, че не Никол или някой друг е извор на мотивацията му - тя идва от мен, не мога да разчитам на някой друг за това.

Вярвам, че най-доброто е пред мен, каза той и за финал си направи обща снимка с десетките спортни журналисти, дошли на пресконференцията му.

Източник: offnews.bg

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ди
    Дичо
    6 0
    21:27, 4 фев 2017
    Браво на Грищо,гледах мача и се почуствах горд че съм българин и пожелавам на всички млади хора да вземат пример от него защото малко не му достигна да победи ,Но съм сигурен че в скоро време ще бъде НОМЕР 1 .
Последни новини