Симеонов за ”турското” знаме: ДПС създаде Джурасик паркове

За 27 г. ДПС нищо не направи за тези, които уж защитава, напротив - създаде Джурасик паркове по места, пирамидални зависимости, подчинени на икономическа власт

Това заяви съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов пред Нова телевизия по повод появило се в турски сайт знаме, което се продава като флаг на българите от турски етнос. 

Още вчера другият другият лидер на формацията - Красимир Каракачанов, заяви, че това е провокация от Турция и призова Външно министерство да реагира.

Симеонов също заяви, че това е поредната провокация от турската страна, която целяла разделение на българското общество. Други такива били плащането на жени да носят бурки и "черни чаршафи", а мъжете - да си пускат бради.

Според него обаче стратегията със знамето няма да има такъв успех, тъй като: 

"Надали някой от Разградско или от хълмовете на Източните Родопи, турскоговорящ, ще разбере и ще знае, че това знаме е еди какво си. Знаете, че турският електорат трудно дава пари, най-вече, защото вече ги няма".

За правителство - никога с ГЕРБ и БСП, ако са заедно

Валери Симеонов коментира и бъдещото правителство, което трябва да се състави след предсрочните избори. Той каза, че Патриотичният фронт може да подкрепи всяка партия, стига чрез нея да реализират програмата. 

"Ние не подкрепяме партии, а политики и програми. Може да подкрепим или да участваме в правителство. Ако нямаме мнозинство или партньори, също като преди 2 години, ще търсим да въведем нашата програма в тази на кабинета", уточни лидерът на НФСБ. 

Той обаче беше категоричен в какъв случай е невъзможно да се стигне до коалиционно споразумение с ГЕРБ или БСП:

"Ако двете партии се прегърнат, което е твърде вероятно, ние най-вероятно ще сме най-сериозната им опозиция".

Източник: dir.bg

Коментари в сайта

Последни новини