Цветанов се среща с Тръмп на 2 февруари

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов e първият български политик, който ще се види с новия американски президент Доналд Тръмп. Това ще се случи на 2 февруари, съобщи "24 часа".

Заместникът на Бойко Борисов заминава през уикенда за Вашингтон, за да участва в Националната молитвена закуска, която се организира от Белия дом и Конгреса на САЩ. По традиция тя се провежда всеки първи четвъртък на февруари.

На тази закуска присъстват, освен президентът на САЩ, и членове на правителството, Конгреса и дипломатическия корпус, висшата администрация и въоръжените сили на страната. На форума се канят политически и религиозни лидери, дипломати, бизнесмени и хора на науката от цял свят.

За Тръмп това е първа молитвена закуска в качеството му на президент, но за Цветанов е вече четвърта. През 2009 г. Бойко Борисов бе на първата молитвена закуска на президента Обама.

Камарата на представителите и Сенатът се редуват в председателстването на националната молитвена закуска.

Очаква се по време на посещението си в САЩ Цветанов да проведе и срещи с представителите на Републиканската партия, с шефовете на специалните служби и с еврейските организации

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини