Спасиха загубени в планината туристи в среднощна акция

Туристи се изгубиха в планината, часове бяха издирвани в нощна спасителна акция, но бяха спасени и настанени в болницата с измръзване. 43 годишният мъж от Пловдив и 33 годишната жена от Кюстендил бяха спасени след проведената спасителна акция, продължила няколко часа ъв високопланински района край Смолян.

Сигналът за изгубените в гората туристи е бил подаден снощи малко след 19.30ч. на спешния телефон 112. В издирването се включват екипи на противопожарната служба в Пампорово и Смолян, които незабавно реагират на сигнала и започват спасителни действия, като първоначално установяват на местонахождението загубените туристи. В спасителната акция се включват и служителите от ОД МВР и РУ-Смолян.

Двойката излязла на разходка в планината, изгубила ориентация и не успели да намерят обратния път. Зимните условия и мрака още повече усложняват ситуацията, но след близо 6 часа двамата са намерени и спасени на километри от началото на прехода им. Пострадалите са транспортирани и настанени за лечение в МБАЛ – Смолян, с измръзвания по крайниците, но без опасност за живота, допълват от полицията в областния град.

СмолянБГвести.нет

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини