Соломон Паси: Огнян Герджиков е човек на достойнството

Огнян Герджиков е човек на достойнството. Той е отличен избор на президента Румен Радев за служебен премиер. Това каза в студиото на "Тази сутрин" по Би Ти Ви Соломон Паси, който добави, че Герджиков е един от най-ярките председатели на българския парламент. Паси съобщи още, че новият служебен премиер е бил поздравен от Жан-Пол Юнкер.

Едно от нещата, които може да свърши кабинетът, е да подаде молба за членство в еврозоната и да направи всичко необходимо, за да го ускори, обясни той. С избора си на служебни министри Румен Радев опроверга всички, които го критикуваха, че няма политически опит.

Естествено е, че действията на американския президент се отразяват на целия свят и ние се намираме в една напълно непозната политическа обстановка, каза още Паси по повод действията на Доналд Тръмп. До разпадане на НАТО няма как да се стигне, още повече, че в кабинета на американския президент има разногласие по въпроса са НАТО. Тръмп каза едно, а шефът на Пантагона - друго, добави той.

За личността на проф. Герджиков говори и поетът Недялко Йорданов, с когото ги свързва 10-годишно приятелство. Няма друг председател на парламента, който да бъде изпратен с 10 минути аплодисменти, каза Йорданов. Двамата посвещавали по едно стихотворение един на друг на всеки техен рожден ден, издаде още поетът. Йорданов разкри, че е обучавал Герджиков на "някой тайни на поезията и римите".

 

Източник: http://www.24chasa.bg

Коментари в сайта

Последни новини