Всяка 10-а бензиностанция в Гърция краде гориво

Една от десет бензиностанции в Гърция краде гориво, сочат данните на Асоциацията на компаниите, търгуващи с нефтопродукти.

Този извод е направен на базата на извършени от асоциацията тайни проверки през декември миналата година, съобщава в. "Имерисия". 

Представители на Асоциацията са направили общо 120 посещения на бензиностанции в различни райони на страната, като са констатирали, че отклоненията от реално зареденото гориво са до 10 на сто. 

През юли м.г. проверки на гръцкото Министерството на финансите на бензиностанциите в района на Западна Атина откриха същата нечестна игра. Това стана с помощта на „тайни коли“ със специално оборудвани резервоари, които измерват действителното количество гориво, които достигат до резервоарите на автомобилите. 

Тогава резултатите показаха, че една на всеки три бензиностанции са манипулирали помпите, така че да отчитат по-голямо количество от реално подаденото. По този начин се крадат до 5-11 процента, а шофьорите плащат повече от полученото. Това означава, че в случай че искате де заредите 50 литра безоловен бензин на цена от 1,43 евро за литър, водача ще бъде таксуван допълнително 3.5-8 евро. Водачите са излъгани с около 15 цента за литър.

Източник: dir.bg

Коментари в сайта

Последни новини