Заместник на Татяна Дончева подаде оставка

Зам.-председателят на "Движение 21" Симеон Славчев е подал оставка в събота заради едноличните решения на Татяна Дончева. От Движението поискаха да напусне СОС.

Като други мотиви за решението си Славчев посочва още, че "енергията и въодушевлението" са били пометени от начина, по който се работи. 

Той смята, че "Движение 21" действа като партия на статуквото. И посочва, че е правил многократни опити за промяна, но напоследък принципните различния са се задълбочили.

Славчев благодари на своите привърженици и заявява, че няма да се откаже от каузите си.

Вижте целия му пост:

"Скъпи приятели,

бих искал да ви информирам, че в събота (21.01.2017 г.) подадох оставка като зам.-председател, член на Националния изпълнителен съвет и член на Националния съвет на ПП „Движение 21“.

Мотивите ми да се оттегля от ръководството са продиктувани на първо място от принципните ни различния с председателя на партията за това как, с какви политики, стъпки и действия да се развива „Движение 21“, както и от факта, че важните политически решения се вземат еднолично от председателя на партията и се спускат на членовете на Националния изпълнителен съвет и Националния съвет, като легитимните органи на партията служат само за легализация на взетите предварително някъде решения.

Друг основен мотив да се оттегля е, че енергията и въодушевлението, с които създадохме "Движение 21", бяха пометени от стила и начина на работа, които са достатъчно добре познати в партиите на статуквото. Загуби се екипността, което беше предпоставка за постигане на целите ни.

Многократно правих опити и се борех да се променят нещата в партията, но за съжаление през последните седмици принципните различия сериозно се задълбочиха, а е извън разбиранията ми да бъда част от организация, в която мнението на отделната личност няма стойност, ако то не съвпада с мнението на председателя.

Приятели, бих искал да благодаря на всеки един от вас за доверието и подкрепата, защото голяма част от вас се включиха, гласуваха и подкрепяха до сега "Движение 21" и заради мен.

Всички вие ме познавате и знаете, че аз няма да се откажа от идеите и каузите, които заедно отстояваме. Напротив! В качеството ми на общински съветник в Столичния общински съвет ще продължа ежедневно да доказвам, че политиката е средство и механизъм за решаването на реалните проблеми на българските граждани.

Убеден съм, че с общи усилия и действия ще върнем справедливостта в България!"

Славчев не уточнява какви точно са различията, но преди дни "Движение 21" и АБВ започнаха преговори за коалиционно споразумение.


Партията: Да напусне и Общинския съвет

От "Движение 21" отговориха на Симеон Славчев, като категорично отрекоха неговите твърдения и го обвиниха в деконструктивна работа по време на последната предизборна кампания. Ръководството дори го призова да напусне Столичния общински съвет.

Ето и изявлението на партията:

"Националният изпълнителен съвет заявява, че възприема предприетите действия като логично следствие от отдавна снетото доверие на редица от поддръжниците и членовете на партията. В последните месеци господин Славчев трайно изведе в приоритет реализацията на личния си интерес над общите цели, въпреки многократните заявки за екипна работа. 

Нереализираните лични претенции намериха отражение в слаба ангажираност, неефективна и дори деконструктивна работа по време на последната предизборна кампания. Нещо повече, много наши членове и симпатизанти се демотивираха и оттеглиха от активни ангажименти, разочаровани от отношението, маниерите и методите на работа на Симеон Славчев.

Националният изпълнителен съвет категорично отрича и неверните твърдения за начина на взимане на решения в партията. Не можем да приемем за достойно поведението на  г-н Славчев, който никога не е изказвал на заседания на ръководните органи подобни възражения.

Като достойно обаче бихме приели оттеглянето на г-н Славчев от участие в Столичния общински съвет, където е избран с подкрепата, заради работата и не на последно място авторитета на всеки един от хората в Движение 21 по отделно."

Източник: dir.bg

Коментари в сайта

Последни новини