Стрелба срещу полицейска кола в Истанбул, нападателят е избягал

Неизвестен мъж е открил огън срещу патрулираща полицейска кола в истанбулския квартал Есенюрт, съобщиха турските медии, цитирани от БТА. 

Полицаите са отговорили на огъня. Няма пострадали при нападението.

Нападателят е успял да избяга, като оставил на мястото оръжието си, ръчна бомба и чанта.

Полицията е предприела мащабна операция за залавянето на извършителя на нападението, в която участват и хеликоптери. Съществуват съмнения, че нападателят е същият, който снощи е стрелял с гранатомет срещу сградата на Дирекцията по сигурността в Истанбул. 

В Истанбул снощи бяха извършени две атаки с гранатомет срещу Дирекцията по сигурността и срещу централата на управляващата Партия на справедливостта и развитието. Няма пострадали при двете нападенията. 

При първата атака е била улучена оградата на двора на Дирекцията по сигурността, а при обстрела срещу централата на Партията на справедливостта и развитието в истанбулския квартал Сютлюдже е била пробита една от стените на сградата, но снарядът не е експлодирал.

Квартал Есенюрт, където е било извършено днешното нападение, е кварталът, където бе заловен извършителят на кървавото нападение в новогодишната нощ в истанбулския клуб Реина Абдулгадир Машарипов. Нападателят бе заловен в една квартира в квартала, наета от джихадист.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини