Депутати искат фирма да търси парите на КТБ

Депутати от ГЕРБ и РБ ще настояват служебният кабинет да наеме фирма за международно разследване по случая с КТБ.

Т.нар. група за натиск в 43-то Народно събрание, в която влизат Мартин Димитров и Петър Славов - Реформаторски блок, и Методи Андреев /ГЕРБ/, ще поиска от служебния кабинет, ако е отговорен, да наеме фирма за международни разследвания, за да върне част от парите от КТБ, обяви пред журналисти в парламента Мартин Димитров, цитиран от БТА. 

Чакаме още първата седмица от мандата на служебния кабинет развитие по въпроса, подчерта той, в противен случай за нас ще е ясно, че те, подобно на правителството на ГЕРБ, са си заровили главата в пясъка. Ако все пак това не бъде направено, същото предложение щяло да бъде отправено към следващия редовен кабинет. 

Т.нар. група за натиск ще продължи да търси отговорност за прахосването, по думите на Димитров, на 20 млрд. лв. за АЕЦ"Белене". Друга "битка" на групата е срещу картелите. 

Днес Димитров, Славов и Андреев са внесли в НС законопроект, който ще остане за следващия парламент, за тълкувателен закон на разпоредбата за давността в Наказателния кодекс. Тримата депутати се позовават на европейска конвенция, ратифицирана от България през 1970 г., според която няма давност на тежки престъпления срещу човечеството. 

За такива страшни престъпления, когато предмет на гонения са били цели групи от българското население, това, което са извършвали комунистически функционери през режима до 1989 г., не могат да останат ненаказани, обясни Петър Славов.

Коментари в сайта (8)

  • 1
    Ив
    иван
    0 0
    16:14, 18 яну 2017
    ма и сериозно да натиснат за екстрадирането на онзи моля моля!
  • 2
    Ст
    Стоян
    0 0
    18:29, 18 яну 2017
    Нищо няма да съберат от КТБ, който и да се заеме с това. Цветан Василев така хубаво я източи, че не могат да върнат и 20% от парите.
  • 3
    То
    Тони
    0 0
    20:56, 18 яну 2017
    Е че предната какво направи? Я да арестуват по-добре Цецо, а пък той ще сам ще си каже къде са.
  • 4
    Ма
    Мартин Иванов
    1 0
    21:29, 18 яну 2017
    Парите на КТБ са съвсем близо до София - в съседен Белград, където Цветан Василев и семейството му живеят с тях, за сметка на хилядите излъгани клиенти на пирамидата му!
  • 5
    Ма
    Мартин Иванов
    0 0
    21:57, 18 яну 2017
    А затвор за Цецо Василев кога ще има?!?
  • 6
    Ис
    Искра
    0 0
    22:16, 18 яну 2017
    Само едно не ми е ясно. Защо трябва да наемаме фирма да търси нещо, което всички ние знаем къде се намира. Комисията за конфискуване на незаконно придобито имущество го установи това отдавна. Цветан Василев има необясними имоти и активи за над 2 млрд. лв. Тези пари от къде смятате, че са дошли? Сигурно богата леля с наследство, а? Да ги конфискуват и разпродават всичките. Иначе ако искате да наемем някоя фирма от тия на Цветан Василев за по-сигурно, че няма да ги открият, а?
  • 7
    Яс
    Яската
    0 0
    23:55, 18 яну 2017
    Е колко пъти? Да не говорим, че след толкова време шанса да се намерят и възстановят каквито и да е пари е нищожен. Най-важното е Цветан Василев и всички, които са замесени в източването на КТБ да бъдат осъдени и да лежат в дранголника!
  • 8
    Мл
    млад ЕЖ
    0 0
    17:45, 21 яну 2017
    Парите от КТБ са по офшорките.Знаят ги Борисов,Пеевски,Доган и Сталийски.Дойде ли в Бг. Цв. Василев ще го убият, за да му запушат устата
Последни новини