Младеж удари шамар на бившия френски премиер Манюел Валс

Младеж удари шамар на бившия френски премиер Манюел Валс, докато той бе на предизборна обиколка в северозападния регион Бретан, предадоха Ройтерс и БТА.

След проявената агресия охраната поваля младия мъж на земята, показват видеозаписи от инцидента.

54-годишният Валс преминавал край група хора в град Ламбал, след като излязъл от офисите на местната администрация. Изглежда политикът първо се здрависва с младежа, преди той да изкрещи "Това е Бретан" и да посегне да зашлеви бившия премиер.

На записа се вижда как Валс отстъпва, докато охранител хваща момчето, блъска го в телената ограда отзад и го поваля на земята.

Полицията съобщи по-късно, че 18-годишният младеж е задържан.

Засега не се знае дали нападателят е политически мотивиран, уточни прокуратурата. В Бретан действа крайнодясна местна политическа група.

Социалистът Валс, който се бори за номинацията на левицата за президентските избори, изглежда не е пострадал при инцидента. След случилото се той продължил да се здрависва със събралите се граждани, обяснявайки, че "нищо не се е случило".

Социолози: Шансовете на Валс са малки

Манюел Валс изглежда ще загуби втория кръг от първичните избори на Френската социалистическа партия, предадоха Ройтерс и БТА.

Валс, който е част от дясното крило на партията, вероятно ще загуби с 48% на 52% от левия си противник Арно Монтбур или от Беноа Амон - и двамата бивши министри в правителството му, което бе на власт до август 2014 година.

Това подсказва анкета на "Би Ви Ей сейлсфорс".

Очаква се обаче Валс да спечели първия тур на вътрешните избори на 22 януари, когато ще се състезава със седмина опоненти.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини