Плевнелиев атакува Радев за Крим и Русия. Преглед на печата

"Труд":

Петимата митничари остават в ареста

Специализираният наказателен остави в ареста шефа на митническия пункт "Варна-Запад" и четиримата началници на смени, обвинени за получаване на подкупи.

Мотивите на съда са, че петимата биха могли да извършат други престъпления, ако бъдат пуснати от ареста.

Адвокатите на задържаните обявиха, че ще обжалват.

Убийство. 

"24 Часа":

Тройно убийство смрази Вълчи дол

Сигнал за тройно убийство във Вълчи дол е подаден, информира chernomore.bg. Според очевидци, които вече са разпитани от следователите, става въпрос за загинали майка, баща и син. Не се уточняват подробности. Ивана Милева, говорител на варненската полиция коментира, че действително от Вълчи дол има сигнал за тежко криминално престъпление. В момента по него се работи от дежурния прокурор.

ГЕРБ. 

"Монитор":

ГЕРБ пита 20 000 от актива си с кои партии да се коалира

ГЕРБ пита актива на партията с кои политически сили да се коалира. От формацията са изпратили анкета по електронната поща на около 20 000 души, съобщиха от ГЕРБ пред "Монитор".

Писмата са до най-активната част от партията, като това са членове , които последните две години за задавали въпроси и са изказвали мнения по различни теми, уточниха от ГЕРБ. Всички те ще имат срок за отговор до средата на тази седмица - най-късно до четвъртък. Причината е, че този уикенд ГЕРБ има планирано заседание на Националния съвет, където резултатите от допитването ще бъдат отчетени и анализирани.

Президент. 

"Дума":

Плевнелиев атакува Радев за Крим и Русия

Тезата за Крим ще трябва да се обмисли много внимателно от избрания президент Румен Радев. Това каза президентът Росен Плевнелиев в последните дни от мандата си в интервю-равносметка за изминалите 5 години като държавен глава.

Плевнелиев направи коментара във връзка с изказаната от избрания за президент Радев позиция за падане на европейските санкции срещу Русия.

"Президентът Радев е все още избран, но не е встъпил в длъжност. Сега той все още може да бъде по-креативен и по-широко скроен, хубаво е, че говори както вътрешно, така и в международен аспект. Но също така трябва да е ясно, че след 22-ри всяка негова дума, всяка запетайка, всяка негова позиция автоматически става държавната позиция на България", заяви държавният ни глава.

По думите му, ако един български държавен глава вярва във върховенството на закона, той няма как да противоречи на решението на един европейски съд.

Блокади. 

"Сега":

Българските шофьори плашат с контраблокада на границата с Гърция

Ако гръцките земеделци отново блокират граничния пункт "Кулата-Промахон", българските шофьори няма да допуснат продукцията им да влиза в България и ще отвърнат с контра-блокада, съобщи БГНЕС.

Гръцките фермери имат готовност блокират отново пътища и гранични пунктове от 23 януари нататък. В началото на миналата година над 500 трактора блокираха за повече от месец границата с Гърция на ГКПП "Кулата-Промахон". Блокади имаше и по пътищата във вътрешността на южната ни съседка. В отговор на ежегодните януарски протестни блокади на граници и пътища, българските превозвачи на няколко пъти блокираха влизането в Гърция за всички моторни превозни средства.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини