Лондон обмисля да облага с 1000 L при наемане на квалифициран работник от ЕС

След "Брекзит" британското правителство обмисля да облага с 1000 паунда всеки квалифициран работник от ЕС, нает от работодател във Великобритания, пише "Гардиън".

Министърът по миграцията на Обединеното кралство Робърт Гудуил заяви пред парламента, че облагането на квалифицираните имигранти "би помогнало на британските работници, които се чувстват пренебрегнати" от мигрантите, получили работа, която граждани на Великобритания биха искали да вършат.

Рестрикциите, които в момента се налагат на компании, наемащи квалифицирани работници извън Европа, ще се прилагат и за наемане на работна ръка от държавите от ЕС след излизането на Обединеното кралство от съюза, добави министърът.

"За четиригодишен договор работодател ще плаща по 4 000 лири такса за имиграционни квалификации. Това е нещо, което в момента се прилага за мигранти, които не са от ЕС и ни се предлага да бъде въведено и за ЕС", изтъкна Гудуил.

По думите му резултатът от референдума миналата година показва, че не е направено достатъчно да се защитят квалифицираните британски работници.

Той не може да каже каква ще бъде окончателната имиграционна политика на страната, но поиска парламентът да разгледа предлаганата такса

Източник: news.bg

Коментари в сайта

Последни новини