Реформаторският блок започва кампанията начело с Москов

От днес Реформаторският блок е в кампания за изборите.

"Готови сме да защитаваме принципите, идеите и позициите си", заяви Петър Москов на брифинг в централата на СДС след заседание на Изпълнителния съвет на партията.

Петър Москов поема ръководството на предизборната кампанията за предстоящите парламентарни избори, а Найден Зеленогорски продължава да е ръководител на постоянния предизборен щаб на блока.

Москов ще координира работата на три звена, свързани с организацията на конгреса, който ще се състои на 28-ми януари, втори свързан с програмата и развитието и трети - с развитието на блока на конфедеративен принцип и създаване на ново коалиционно споразумение.

Петър Москов призова колегите си от ДСБ да останат в блока. "За нас хората, структурите на ДСБ остават пълнокръвна част от блока", посочи той.

Москов припомни, че РБ се роди, беше и е усилие за обединение на десницата, тъй като разпокъсана, тя търпя поражения години наред.

Реформаторският блок даде възможност на българската десница да бъде единна, да бъде представена в парламента и да постига целите си в управлението, каза още той и изтъкна: "Който е готов на единство, ние сме готови за разговор с него".

Той отхвърли възможността за подкрепа на проекта на ГЕРБ за въвеждане на изцяло мажоритарна система. Ние сме за пропорционална система със задължителен мажоритарен вот, каза още той.

Найден Зеленогорски заяви от своя страна, че имат едно предложение за законодателни промени за регресивна скала по отношение на субсидиите. Той бе категоричен, че не биха подкрепили чиста мажоритарна система, тъй като това нарушава устоите на демокрацията. Аргумент, по думите на Зеленогорски е, че в относително кратък срок ще се стигне до двупартиен или максимум трипартиен модел.

Не мисля, че смисълът на блока е надмощие, преимущество или издигане на която и да е от формациите. Само през участие в управление можеш да промениш нещо в държавата, смята още Петър Москов.

По думите му смисълът на политиката е да казваш как нещата могат да се случат, а не да рисуваш врата в стената и да обясняваш, че никой не може, каза още Москов по отношение на участието на партиите в блока.

Найден Зеленогорски опроверга информацията, че Любен Петров бил изключен от СДС.

Предизвикателствата през тази зима са по-големи от позиционирането на който и да било местен лидер. Градската организация на СДС е за участие в блока и за възможности за развитие на блока и на този проект.

Според Зеленогорски те не биха могли да се занимават с всяко вътрешно напрежение. Той каза още, че членството в блока ще бъде регламентирано с ясен правилник за индивидуално и групово членство и за широко гражданско участие. "Ние ще работим на конфедеративен принцип. Продължаваме с екипно управление на блока", каза той.

Москов от своя страна допълни, че десницата трябва да бъде единна и обединена. Всичко друго по думите му обслужва целите на тъй наречената алтернатива в лицето на БСП и ДПС.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Сл
    Сланинко
    0 0
    20:45, 10 яну 2017
    ДБГ---движение на гражданите в България ---------ДСБ -движение на селяните в Българиа

Още новини

Последни новини