Пак терор: Камион се вряза в група военни в Ерусалим (видео)

Изображение 1 от 4

    Камион се вряза в тълпа пешеходци в Ерусалим, съобщи „Ерусалим поуст“. Силите за сигурност са неутрализирали нападателя.

    Най-малко четирима души са загинали, а 15 са ранени, някои от които в критично състояние. Камионът се е забил в група военни, които са слизали от автобус на булевард близо до Стария град.

    На място са пристигнали няколко екипа на бърза помощ, които са отнесли пострадалите в най-близките лечебни заведения.

    Нападателят се е врязал с камион в група от пешеходци. Първоначалната информация сочи, че не става въпрос за инцидент на пътя, а умишлен терористичен атентат, пишат израелските медии.

    Говорител на местната полиция заяви, че е бил осъществен терористичен удар. Той потвърди, че шофьорът на камиона е застрелян.

    „Таймс ъф Израел“ също съобщи за четирима убити. Три от жертвите са жени, които са били военнослужещи. Всички те са на около 20 години.

    Силите за сигурност идентифицираха нападателя – Фади ал-Канбар. От „Хамас“ обявиха, че той е бил освободен затворник.

    В израелските медии бяха разпространени снимки от мястото на нападението. По предното стъкло на камион се виждат няколко дупки от куршуми.

    Терористичният удар наподобява атаките в Ница и Берлин. През месец юли 2016 година камион, движещ се с висока скорост, се вряза в тълпа пешеходци по английската алея на френския град. При нападението бяха убити 87 души, включително шофьора.

    През миналия месец пък 24-годишен тунизиец се заби с камион на коледен базар в германската столица Берлин, убивайки 12 души. Дни по-късно беше застрелян от полицейски служители в Милано.

    Източник: http://fakti.bg

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини