БСП: Селската полиция на Борисов е предизборен трик

Програмата за борба с битовата престъпност не е дългосрочна политика за справяне с нея, а предизборен трик. БСП няма да дава министри за кабинета на Радев.

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на извънреден брифинг след заседание на Изпълнителното бюро на партията, цитирана от „Фокус“. 

Нинова коментира програмата за борба с битовата престъпност, заради която днес е имало заседание на Министерски съвет. 

Програмата включва да се изпратят повече хора на пътя, на улицата и в селата
С предложенията ни на практика полицейските патрули могат да обхващат голям брой населени места, да се вижда присъствието им и да могат хората да ги спират и да им казват всичко необходимо, аргументира се премиерът Бойко Борисов. 

„7 млн. лв. за първите три месеца на годината е отпуснало правителството и г-н Борисов е заявил, че ако се върне на власт, ще осигури пари за цялата програма“, каза Нинова и определи това като предизборен ход. 

Лидерът на БСП припомни, че програмата е била стартирана в мандата „Орешарски“. Тя я определи като добра. „Дойде правителството на Борисов и я спря“, заяви Нинова. 

Тя припомни, че БСП е отнесла много критики по отношение на тази програма. „Сега виждаме същото, само че са три месеца“, заяви Нинова. 

БСП няма отношение към състава на служебния кабинет на президента Радев. Нито ще предлага министри, нито ще им дава оценки, на тези, които той е избрал. Разбирам, че това като че ли не ви се вярва, че е така. Това е част от промяната, каза още Корнелия Нинова. Ще има правила в тази държава и те ще се спазват, добави тя. 

По думите й "конституцията, законите и правилата казват – служебният кабинет се прави от президента на Републиката. Това няма да бъде куха фраза, това ще бъде в този случай абсолютна практика“. 

Нинова посочи, че на заседанието на Изпълнително бюро са обсъдили платформата, новия устав и коалиционната политика. Тя обяви, че тръгвайки по страната, срещайки се с партийните структури ще обсъждат тези въпроси с тях. 

„Целта е не ръководството на Конгреса да представи готови и нови тези и документи, а партията отдолу да ги разгледа“, заяви лидерът на БСП. 

Във връзка с новогодишните поздравления към премиера Борисов от страна на руския премиер Дмитрий Медведев и от новоизбрания президент Доналд Тръмп, Нинова заяви, че това е добър протокол и жест на възпитание. 

„Така се прави. По света президенти, премиери си честитят празниците по този начин. Това не е някакво изключение или благоволение на г-н Борисов, въпрос на добро възпитание“, коментира лидерът на БСП.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини