AlphaGo на Google тайно победи най-добрите играчи на Го

Изкуственият интелект AlphaGo, маскиран като обикновен интернет-геймър на Го, спечели 50 партии от играчите от най-високо ниво.

През последните няколко дни неизвестен геймър с потребителско име Master се появи на платформата Tygem за онлайн игри на Го. Той победи най-добрите играчи на Го в света и спечели 50 партии от играните 51. А единствената загуба стана след като е прекъсна интернет връзката. Тайнственият майстор на Го се оказа изкуственият интелект AlphaGo, създаден от компанията Google DeepMind. DeepMind бе създадена в Англия през 2015 година, а сега принадлежи на Google.

Първата информация за този ИИ се появи през месец март миналата година, когато той успя да победи Ли Седол – един от най-силните играчи на Го в света. Създателите на AlphaGo съобщиха, че сегашният набег на непобедимия ИИ всъщност е проверка на подобрените алгоритми и подобрената версия на основната програма. AlphaGo премина тази проверка напълно успешно. А тази година изкуственият интелект ще играе пълноценни официални игри срещу най-добрите играчи в света.

ИИ тренира своите невронни мрежи с база от 30 милиона хода, направени от опитни играчи. Програмата се усъвършенства, като играе срещу себе си и като оценява, как ще се отрази всеки ход на шанса за спечелване.

Източник: kaldata.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини