НАСА показа марсианската къща

Изображение 1 от 3

    Изследователи от НАСА имат много много проблеми за решаване, за да могат един ден астронавти един ден да стъпят на Марс. Мястото, където тези ранни пионери ще спят и живеят е от първостепенно значение. Инженерите предложиха концепцията за "леден дом".

    НАСА прабори по създаването на надуваеми куполи, покрити с лед, където за астронавтите да живеят и работят, защитени от екстремните температури и високо енергийно лъчение.

    Резултатът от тази проектантска дейност прилича доста на иглу, официално се нарича 'Ice Home' . Според концепцията се изпозват материали, добити на Марс, а туй като водата от "Ледената къща" потенциално биха могла да се превърне в ракетно гориво за Mars Ascent Vehicle, самата структура е и резервоар, който може да се презарежда за следващия екипаж".

    Основната цел на концепцията за Ice Home е да защитава астронавтите от високоенергийно лъчение, като космически лъчи, които проникват в марсианската атмосфера. Тези лъчи могат да увредят клетките, което повишава риска от смъртоносни здравни проблеми, каквито са рака и острата лъчева болест.

    Марсианският "Леден дом" се изгражда за 400 дни, това според изследователите е времето, необходимо за надувато му и покриването с лед, добит на Червената планета.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини