Станишев: Популярността на ГЕРБ намалява

"В последните години не е имало толкова негативна и арогантна опозиция. Те имат нахалството да заявяват претенции за предсрочни избори, но на какво основание, след като не са готови с програмата си за антикризисни действия, която ще излезе през януари".
Това заяви премиерът и лидер на БСП Сергей Станишев в началото на разширеното заседание на парламентарната група на социалистите и ръководството на партията, която започна преди минути.

Според премиера много социологически изследвания сочат, че доверието към партията на столичния кмет Бойко Борисов пада.

"Опозицията използва всички политически прийоми и други похвати извън традиционното политическо поле, за да се дестабилизира ситуацията в страната. Това е така, не защото има друга алтернатива - социална или икономическа. Те дори си признават, че не могат да представят антикризисния план по-рано от януари - февруари. Но наред с това имат нахалството да искат предсрочни избори сега", заяви председателят на БСП.

"Основният им мотив е властта и стремежът да дойдат на власт на всяка цена", каза Станишев. Според него опозицията се чувства несигурна и това провокира тези агресивни действия.

Премиерът определи настоящата година като година на финансова криза и на предстоящи избори и заяви, че през следващите месеци България ще почуства тази криза все по-осезаемо.

Българският министър-председател обясни, че така критикуваният фискален резерв в момента се явява като основна котва за финансовата сигурност на страната.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини