Хакнаха Даниел Митов, намек за руска връзка

Профилът на външния министър в оставка Даниел Митов във "Фейсбук" е бил хакнат тази нощ, а IT-специалистите на Външно министерство подозират, че са станали жертва на руска атака, съобщи "24 часа".

Причината - изявленията на Митов от преди ден за хибридната война, която Русия води срещу западния свят. Митов нападна и Москва и заради руските обвинения, че България не осъществява контрол над износа на оръжия. Български боеприпаси бяха намерени в Алепо, а Митов посочи, че не приема обвинения от страна, отговорна за цивилни жертви в Алепо. 

Атаката идва и на фона на оповестените санкции от Вашингтон за Москва. 

Другата възможност е профилът да е блокиран от "Фейсбук" след докладвания на тролове, отново свързани с изявленията на Митов. В такъв случай социалната мрежа обаче изпраща съобщение до потребителя, че е временно блокиран.

Именно това се оказа и причината. Тролове са докладвали многократно акаунта му и от социалната мрежа временно са го спрели, за да извършат проверка. След като тя бъде готова, профилът му ще бъде възстановен. По подобен начин преди три години на няколко пъти бе блокиран и профилът на премиера Борисов.

Източник: vesti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини