Хирург, дарил бъбрек на съпругата си, си го иска обратно след развода

Хирург от Ню Йорк, който дарил бъбрек на съпругата си, заведе дело, за да си го върне обратно, след като двамата се разделили.

49-годишният д-р Ричард Батиста дал на съпругата си своя орган преди осем години, когато тя се разболяла. За отплата тя му изневерила и подала молба за развод. Сега нараненият мъж иска компенсация задето е рискувал живота си.

"Няма по-голяма болка от това да бъдеш предаден от човека, на когото си посветил живота си... Тя ми беше съпруга. Единственият ми приоритет беше да спася живота й и бъдещето на нашите деца. И днес бих направил същото", казва Батиста за "Дейли телеграф".

Животът на г-жа Батиста бил спасен, но не и бракът им. Хирургът твърди, че тя е имала извънбрачна връзка, преди да подаде молба за развод през 2005 г.

Лекарят иска 1,5 млн. долара компенсация за бъбрека и за проваления им брак, съобщава неговият адвокат.

"На теория ние искаме бъбрекът да бъде върнат. Разбира се, не бихме поискали такова нещо наистина, а само неговата стойност. Досега такова нещо не се е случвало в щата Ню Йорк", казва Доминик Барбара.

Юристи коментира, че делото надали ще завърши с успех, защото даряването на орган се смята за подарък и не може да бъде купен или продаден.
Източник: netinfo.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини