Български бебета за продан в Гърция за 6-8 хил. евро

Гръцката полиция отново разби българска престъпна група за продажба на бебета. Задържани са шестима български граждани. Полицията поставила на прицел и месеци е следила българско семейсво в Катерини, в чиято къща пристигали бременни жени на различна възраст. Семейството се оправдавало пред съседите, че това са роднини.

След няколко месеца се установява, че жените раждали в частна клиника в област Пирия, където се намира град Катерини. Преди това вече са намерени клиентите, бездетни гръцки семейства, които заплащат между шест и осем хиляди евро. Поради кризата явно цената е паднала, защото при предишни разкрития на полицията, бебета се продаваха по 40 хиляди евро.

Арестът е извършен след полицейска акция по познатия начин: полицаи се представят за двойка, която иска да осинови дете, и плащат с белязани пари, информира БНР.

В Гърция системата позволява анонимно осиновяване, което прави трафикът на бебета още по-лесна акция. По веригата са действали също гръцки лекари и адвокати. До сега полицията установи поне 13 случая на незаконно осиновяване. Реалната бройка не е известна.Търсели са клиенти предимно в област Атики около Атина, а също и в северна Гърция, където желаещите да осиновят могат веднага да дадат в брой парите.
 

Източник: БНР

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини