130-метрово коледно послание сътвориха в училище “Васил Левски”

    Коледно послание, дълго цели 130 метра, сътвориха тази сутрин малките ученици от хасковското средно училище “Васил Левски”. Необичайно дългата картичка представлява съединени листове формат А4, наредени върху маси в продължение на целия коридор.

    На тях учениците от 1 до 4 клас са рисували и писали своите коледни пожелания. Те варираха от глобалните надежди за мир и любов в целия свят до пожелания за разбирателство в своя клас. Някои от учениците явно се бяха трудили по-продължително върху картичката си, защото някои от тях бяха залепени върху листовете.

    “Това би трябвало да е най-дългото коледно послание, но не сме сигурни”, коментираха от ръководството на училището. В създаването на уникалното коледно послание участват 13 паралелки, като за всяка са отделени по 10 метра.

    В 13 часа днес пък започна голямото месене на коледни питки и гевреци. С дарени от местна форма 150 килограма брашно ученици, учители и родители замесиха обредни хлябове.

    Днес на обед пък във фоайето на училището се откри и благотворителен коледен базар с предмети, изработени от възпитаниците на школото. Събраните средства ще бъдат разпределени за болни деца, част от сумата ще отиде и в помощ на село Хитрино.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Sc
      Scarface
      4 -1
      18:27, 22 дек 2016
      По това време на годината бъка от благотворителност навсякъде и във всичко.
      Като винаги стои името на организацията или човека направил това.А тук на местната''форма''дарила 150кг брашно не се споменава името.Явно някаква аномалия е станала в главата на чорбаджията направил това щом не четем кой е.
      Или пък края на тази година ще изпратим с повече чудеса от обикновенно.
      ''Чудо ли е станало със мен-кажи,
      чудо ли е станало със теб-кажи...''
    Последни новини