Турция впряга 2500 души от "ан Нусра" във войната срещу кюрдите

Близо 2500 души от Фронта за превземане на Сирия "Джабхат Фатх аш Шам" (старо име "Джабхат ан Нусра") ще бъдат впрегнати във войната на Турция с кюрдите. Пред OFFNews директорът на Центъра за близкоизточни изследвания д-р Мохд Абуаси съобщи, че турски автобуси са преминали границата със Сирия и са навлезли в граничния град Азаз в северната част на страната. 

Прехвърлянето на членовете на групировката зад граница ще бъде факт след проведени преговори между руските и турските власти. В момента бойците са обсадени в район в източен Алепо и се очаква още днес да бъдат изведени в Турция.

Преди дни стана известно, че бойци от Фронта използват български боеприпаси, които бяха намерени в изоставени складове на опозицията на Башар ал Асад в Алепо.

Ливанският телевизионен канал "Алмаядин" излъчи репортаж наскоро освободени части на града. В него кореспондентът на телевизията влиза в складове за оръжия, които са принадлежали на бойците на ан Нусра и ИДИЛ, преди да отстъпят на сирийската армия и без да имат възможност да вземат складираните оръжия с тях. 

Източник: offnews.bg

Коментари в сайта

Последни новини