Жълт код за силен вятър е обявен за 15 области

Жълт код за силен вятър е обявен в 15 области за вторник, съобщават от НИМХ към БАН.

Областите, за които е в сила жълтият код са: Кърджали, Хасково, Стара Загора, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Сливен, Ямбол, Разград, Силистра, Шумен, Добрич, Варна и Бургас.

Ще духа умерен вятър от запад - северозапад, който след полунощ ще се ориентира от североизток и с него във вторник ще продължи да нахлува студен въздух. Минималните температури ще са предимно между минус 3° и 2°. Във вторник преди обяд на много места в Северна България и планинските райони от страната ще превалява сняг. Около обяд валежите ще спират, а по-късно и облачността ще се разкъса и намалее до предимно слънчево време. Към 14 часа температурите ще са предимно между минус 2° и 3°, по-високи по Черноморието и в Югозападна България, но с нахлуването на студения въздух ще продължат да се понижават.

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е значително по-високо от средното за месеца.

Преди обяд над планините ще има значителна облачност и валежи от сняг, повече по северните склонове. Ще бъде ветровито, ще духа силен, по високите и открити части и бурен вятър от север - североизток и с него температурите ще се понижават. Максималната на височина 1200 метра ще е около минус 6°, на 2000 метра - около минус 11°.

Преди обяд по Черноморието ще има значителна облачност, но само на отделни места слабо ще превали. След обяд облачността ще се разкъса и намалее до предимно слънчево време. Ще духа умерен до силен вятър от североизток и с него ще нахлува студен въздух. Максималните температури ще са 3-5°, вълнението на морето ще е 3-4 бала. Температурата на морската вода е 8-9°.

Източник: fakti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини