До 5 години мъжете ще раждат

Част от туристите от Великобритания, Германия, бившите югорепублики, както и от много държави от Източна Европа пристигат в Белград по една единствена причина и едно име - Доктор Сава Перович.

Специалистът е убеден, че най-много до пет години мъже ще раждат деца без проблеми. Перович се смята за един от най-големите съвременни сръбски хирурзи и по-специално в областта на промяната на пола.

В близо 30-годишната си кариера Перович е обиколил почти целия свят и е извършвал операции, които са предавани на живо и по сателит. Той е носител на пет международни награди за въвеждането на нови хирургически технологии в медицината. Преди 20 години в Белград Перович извършва първата операция и от мъж прави жена.

До днес са подадени над 250 молби, общо мъже и жени, които искат да променят пола си.

През последните години желанията за подобна операция рязко се увеличиха, казва известният хирург и уточнява, че поради нарасналия брой на кандидатите да променят пола си се е наложило да увеличи екипа за операции. Според него доктор Душан Станоевич, който ръководи втория екип е постигнал огромни постижения.

Той направи феноменално изобретение, което в момента е възможно само при преминаването от женски в мъжки пол.

Известният сръбски хирург съобщава, че най-старият пациент, който е оперирал е бил на 69 години и е бил от Денвър, САЩ. "Той ми каза, че през целият си живот не се е чувствал удобно в естествения си пол и поради тази причина пожела да живее до смъртта си с пола, който винаги е мечтал.

В Сърбия най-старият ми пациент бе на 49 години", казва още Перович. Според него най-добре е желаещите да бъдат оперирани преди пубертета, но тогава не е възможно да се докаже, че този човек е на 100 процента транссексуален.

В някои държави по света за подобна операция се очаква лицата да навършат поне 21 години, защото психологическата страна е най-сериозна в подобни случаи.
Перович препоръчва мъжете да не се подлагат на операции за удължаване на пениса. Според него повечето пациенти, които искат подобна операция на практика имат нормални пениси. "Когато такъв човек дойде при вас вие сте длъжни да го изпратите при психиатър, защото е очевидно, че той има някакъв проблем, който всъщност се намира в главата му", казва хирургът.

Перович съобщава, че има хора, които имат много малки пениси - 5,6,7 см.

"Мъжете от Изтока имат по-малки пениси, в сравнение с нашите, от 8 до 10см. В Европа техният размер е между 12 и 17 см. По повод на обвиненията, че той се намесва в божията работа Перович казва следното: Има и такива обвинения, но в крайна сметка ние лекуваме тези пациенти, техните страдания. Това е голямо предизвикателство.

"Медицината толкова много напредва, че днес ние имаме ембрионални клетки, от които получаваме точно определени клетки на матката. По този начин ще бъде възможно да бъде взета мастна клетка от пациента - мъж или жена, и от тези клетки да бъдат създадени сперматозоиди и яйцеклетки, да ги обединим извън тялото и в крайна сметка да се получи дете.

Тогава няма да бъде необходима дори и трансплантацията на репродуктивните органи, защото съществува т.нар. вътрешноабдоминална бременност в корема.

Подобен експеримент вече бе извършен върху животни в Австралия. Там плодът е изхранван по подобен начин, както в матката и с помощта на цезарово сечение плодът е изваден. Реално е да се очаква до пет години мъжете да могат да стават майки.

За сега преди началото на хормоналната терапия за промяна на пола се депонират сперматозоиди и яйцеклетки на пациента, за да може един ден те да имат наследство, уточнява доктор Сава Перович.



Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини