Бъчварова посети болницата в Шумен

Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова посети болницата в Шумен днес, за да се запознае със състоянието на пострадалите след трагедията в Хитрино. Тя бе придружена от областния управител Донка Иванова и кмета на Шумен Любомир Христов.

“Правим всичко необходимо, всяка една от мерките, които сме предприели да се изпълняват по правилния начин. Основното в нашите решения е да гарантираме сигурност, а не бързина. Не се ангажираме с конкретни срокове, кога ще могат жителите на Хитрино да се върнат в селото“, каза министър Бъчварова. Тя допълни, че всички жители на селото, което бе евакуирано вчера, са настанени добре и имат всичко необходимо.

В момента в болницата в Шумен са настанени 6 жители на Хитрино. Двама мъже и една жена са в отделението по реанимация в стабилно състояние, а другите петима са с по-леки травми.

Други шестима пък са настанени в две варненски болници. Петима от тях – една жена и четирима мъже, са във Военноморската болница във Врана. Един от пациентите е стабилизиран и вече е извън реанимация, съобщи директорът на лечебното заведение Ивайло Въжаров пред bTV.

Останалите четирима все още са в реанимация, като двама от тях са в много тежко състояние, обяви още Въжаров. Две жени са настанени в болница „Св. Мина” във Варна. И двете са в тежко състояние и борбата за живота им продължава.

Източник: http://www.kmeta.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини