Не, НАСА не променя зодиите и не добавя 13-та

  Новата серия от публикации относно промяната на зодиакалните знаци заля интернет някъде в края на септември 2016 и изглежда следва нова вълна. Това е толкова вълнуващо - с НАСА и зодиите в едно заглавие...

  В предишната вълна през 2016 година (да, не е за първи път), имаше даже позоваване на NASA. Появиха се заглавия като "Цял живот следваш грешен хороскоп", "НАСА промени зодиите", "НАСА добави 13-та зодия", и това във fox59 и iTechPost, примерно, но и в безброй още публикации.

  Познатите ни 12 зодиакални съзвездия са признати по един или друг начин в цял свят, въпреки че повечето страни (и Международния астрономически съюз) са приели модифицирана версия на това, което идва от древните вавилонци и гърците.

  Има доста повече от 12 съзвездия, през които Слънцето може да премине. Някои от тях са по-малки или с по-бледи звезди, така че те са били игнорирани. Най-голямото е Змиеносец - огромно съзвездие, в което реално Слънцето прекарва повече време, отколкото в Скорпион. Обаче Скорпион има по-ярки звезди и разпознаваема форма..

  Затова НАСА не е добавяла Змиеносец, нито е променила зодиака. Змиеносец си е там през цялото време, открай време, но е бил игнориран от астролозите. Те са тези, които се занимават с астрология, за разлика от НАСА, която се занимава с астрономия и свързаните с нея науки.

  Нещата със зодиакалните съзвездия са даже по-зле, обръща внимание в статията си за New Scientist Фил Плейт

  Зодиакалните съзвездия наистина не са 13. По някои сметки броят им достига 21.

  Отгоре на всичко Земята се върти доста сложно като пумпал, и заради това много бавно след векове са се променили датите, когато Слънцето е в дадено съзвездие. Ако сте били родени в края на март в древна Гърция, щяхте да сте Овен, но в наше време ще сте Риби.

  Но защо това изведнъж се появи в новините?

  По ирония причината може да е материал в сайта на НАСА за деца SpacePlace. Там има прости обяснения, написани на ниво за деца, разбераемо, забавно и точно. Материалът за съзвездията и календара, който си стои от доста време, бил обновен през януари 2016 г., с което, може да приеме, че е привлекъл внимание. В статията се обяснява как са определени зодиакалните съзвездия и как с течение на времето те са се променяли. Очевидно някой не го е прочел много внимателно или не го е разбрал, след което е написал, че НАСА е променила зодиака. Уау.

  Но това дори не се случва за първи път. Почти съща история е циркулирала през 2011 година. И сега, през 2020.

  В някакъв смисъл астрологията е вярна, отбелязва авторът. Има една група хора, на чийто живот звездите и планетите оказват съществено влияние - астрономите. Именно този тип връзка на хората и звездите си струва да се разпространи колкото може повече.

  Няма причина да не ви припомняме неговите думи всеки път, когато някой поднови опитите да въвлече НАСА в някаква промяна на зодиите.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 24.11.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Погрижете се за здравето си и добрата си физическа форма. Дори да нямате сериозни проблеми е необходимо да бъдете по-отговорни към себе си. Подбирайте храната си и се движете повече. Съберете силите си за начинание, изискващо много енергия. В личните си взаимоотношения е добре да бъдете по-открити.
  24 ное 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  С прагматичното си мислене ще се предпазите от разочарования. Следвайте набелязаната си програма и ще избегнете затрудненията, както и се окажете на подходящото място. Срещите ви ще минават гладко и в конструктивен план ще подреждате детайлите по предстоящ проект. Много хора имат се нуждаят от вас, бъдете благосклонни към желанията им.
  24 ное 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Финансови придобивки ще направят деня ви особено щастлив. Проявената ви находчивост и съпричастност към проблемите на други хора ще бъде възнаградена. Пред вас се откриват нови хоризонти, не ги затваряйте с прибързани реакции и гняв от чужди ходове. Погрижете се и за здравето си, не експериментирайте с него.
  24 ное 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Динамичен ден и промяна на плановете ви. Нововъведение на работното място ще ви съсредоточи към служебните задачи. Ако ви владеят романтични мисли ще трябва да ги отложите до почивните дни. Тогава ще може да си позволите разпускане и повече волности. Няма как, ще трябва да потърпите.
  24 ное 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще бъдете ангажирани в много посоки. Независимо с какво се захващате бъдете търпеливи към другите и избягвайте конфликтите. Това ще ви спести време и доста главоболия. Постигате добри резултати в нещо, което сте си поставили като цел. Децата ще ви донесат радостни вълнения със своите изяви.
  24 ное 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Делата ви ще се развиват и без да изпадате в крайности. Достатъчно е да сте трезво мислещи и добри. Ако пък решите да бъдете наблюдатели няма да сгрешите. Каквото има да се случи, ще стане. Прекалено изнервени сте, намерете време за почивка. Нужно ви е да преосмислите някои свои възгледи и решения.
  24 ное 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще се справите със задача, работата по която изисква допълнителна информация. В състояние сте да се мобилизирате и да доведете нещата до добър край, включвайки участието и на други хора. Дайте си почивка вечерта, има какво да ви зарадва, стига да не предпочетете тишината.
  24 ное 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Ще се отнесете достатъчно сериозно към чужд проблем, използвайки рутината и опита, които имате. Помагайки, на практика облекчавате собственото си положение. Безработните ще открият нови идеи, част от които ще побързат да приложат на дело. Постепенно отпада зависимостта ви от други хора.
  24 ное 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Притесненията на някои, свързани с промяна на работното място няма да са за дълго. Ще откриете подходящите хора, с които ще се сработите бързо и така ще навлезете в новата си среда. Приятелски настроен към вас човек ще ви покаже, че оценява присъствието ви и заедно можете да постигнете много.
  24 ное 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Ще дадете предимство на инициативи от различен характер, като няма да пренебрегвате и текущите си дела днес. Влагайки желание и енергия във всичко, с което се занимавате, ще постигате очакванията си. Домашните ремонти могат да се разраснат, но винаги е така - започваш едно, а излизат още.
  24 ное 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще наложите ред и дисциплина по отношение на работата си, особено, ако тя включва участието и на други хора. Тези ви действия няма да се приемат с възторг, но и няма да срещнете спънки. Очертават се финансови придобивки, а други, които търсят работа, ще намерят своето място. Прогнозите ви ще се сбъднат и ще повишите авторитета си, което ви задължава.
  24 ное 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Професионални интереси ще ви подтикнат да търсите съдействие от представители с ясни позиции и изразено присъствие в съответната сфера. Организирани и делови, ще пристъпите към адекватни и последователни действия. И ще постигнете своето, така, както сте го правили и до сега.
  24 ное 2020
  Последни новини