Трима българи в топ 10 на Tennis Europe

Трима от младите ни тенисисти започват новата 2009 година сред първите 10 в ранглистите на европейската тенис асоциация Tennis Europe за юноши и девойки до 14 и 16 години, съобщава сайтът на БФ Тенис, предаде БГНЕС.

Виктория Томова е десета в класацията за девойки до 14 години. №1 е Петра Юбералова (Словакия) пред рускините Юлия Путинцева и Ирина Хромачова. Виктория Томова ще има възможност да увеличи точковия си актив още в края на януари, когато ще участва на турнирите от първа категория в Болтън (Великобритания) и Тарб (Франция). Юлия Стаматова е на осма позиция при девойките до 16 години с 350 точки, само 30 по-малко от четвъртата.

Начело са румънките Кристина Дину и Ингрид Раду. При юношите до 16 години пък Димитър Кузманов е №6 в началото на годината, като малко повече от 100 точки го разделят от лидера Василе Александру Гилеа (Румъния). И Кузманов, и Стаматова обаче ще започнат 2009 година на турнири в горната възрастова група до 18 години. Григор Димитров, който планира да се състезава само при мъжете, е №3 в света за юноши до 18 години. В последните 52 седмици той е участвал само в три турнира за юноши, спечелвайки два от тях - "Уимбълдън" и Откритото първенство на САЩ. За сравнение, лидерът Цун-Хуа Ян (Тайван) има 8 турнира, а вторият Юки Бамбри е участвал в 15.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини