Кадиев ще сезира прокуратурата за схемата с джиповете

Престъпление по служба и беззаконие – така независимият депутат Георги Кадиев определи дарените на НСО джипове от страна на горски стопанства. Днес ще подадем сигнал до прокуратурата, допълни той. Според Кадиев законът е заобиколен.

Най-важният шейх се оказа Бойко Борисов, каза депутатът по повод твърдение на шеф на горско преди време, че возилата ще бъдат използвани от важни държавни гости, включително шейхове. Защо просто не увеличим бюджета на НСО, а трябва да правим такива евтини трикове, попита Кадиев. Той обяви, че ще сезира прокуратурата и за сделка, в която е замесен Николай Ненчев. Според Кадиев военният министър в оставка изтъргувал 11 декара в софийския кв „Младост“ за 400 000 евро. „Подали сме сигнал в прокуратурата и очакваме развитие “, каза Кадиев.

През годините много пъти се е случвало, коментира схемата с джиповете депутатът Методи Андреев. Бюджетът на НСО е увеличен с 3 млн. а на разузнаването няма почти никакво увеличение. Новият закон за НСО възроди УБО, заяви Андреев.

 

Източник: http://www.24chasa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини