Страх в Галиче, биячите на Ценко Чоков се връщат

Жителите на врачанското село Галиче отново живеят в страх, след като сочените като биячите на скандалния кмет Ценко Чоков излизат един по един от ареста.

Във вторник срещу 2000 лева гаранция и без много шум по медиите от ареста бе освободен Иван Тодораков-Пламъка. Според обвинението той е основна фигура в групата за рекет и побои, но не се занимавал със силова дейност, а по-скоро управлявал доставки от София за селото. 

Какво е превозвал с микробус Пламъка до Галиче не се коментира в съдебна зала. Според жителите на Галиче, мъжът е транспортирал наркотици от София, съобщи "България Днес". 

Следващата седмица се очаква да бъде освободен и Иван Тодораков-Пора, сочен за дясната ръка на задържания заедно с баща си - Мартин Чоков. Според прокуратурата, Пора бил охрана на кметския син и изпълнявал поръчки за побои и сплашвания. 

Освен Чокови, Пора и Пламъка в килиите бяха пратени Васил Филиповски, Сашо Димитров и страшилището на Галиче - 160-килограмовият Димитър Каменов, сочен за ръководител на ударната бригада. 

Кметът на село Галиче Ценко Чоков и синът му Мартин са в ареста от месец май т.г., след като заедно с още 12 души бяха арестувани при операция на Специализираната прокуратура и ГДБОП в Галиче, а през юни Специализираният наказателен съд ги остави окончателно в килията. 

Последно магистратите отказаха свободата им в средата на октомври. Затова пък адвокатът им Найденов ще поиска отново промяна на мерките им, тъй като с тях не се извършват следствени действия и няма нови доказателства за вината им. Нещо повече - изтичат и разрешените по закон срокове за задържане по досъдебно производство. Чокови могат да бъдат държани най-много 8 месеца, освен ако не се появяват нови улики.

Жители на Галиче, дали показания срещу кмета, се оплакаха пред медиите, че големият син на Чоков - Спас, и кметската съпруга вече се били похвалили, че Ценко Чоков се прибира в Галиче за "купона на Нова година" и тогава "ще им се стъжни". 

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини